Güney sınırlarımızda kimin varlığına tahammül edebiliriz

04:002/08/2019, Cuma
G: 2/08/2019, Cuma
Hasan Öztürk

Geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Erdoğan ile G20 zirvesi için Japonya’nın Osaka kentine gitmiştik. Orada dikkatimi çeken hususlardan biri 2’nci Dünya Savaşı’nda yenilen Japonya’da hala çok büyük bir Amerikan askeri varlığı olduğunu öğrenmemdi.Tam 65 bin Amerika askeri Japonya’da şu anda konuşlanmış durumda. Bütün masrafları Japon halkına yüklenen ek vergilerden karşılanıyor. Yaşlı Japonlar bu vergiye zaten “Amerikan vergisi” diyor.Sadece Japonya’da mı? Hayır. Dünyanın dört bir yanında Amerika askerleri

Geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Erdoğan ile G20 zirvesi için Japonya’nın Osaka kentine gitmiştik. Orada dikkatimi çeken hususlardan biri 2’nci Dünya Savaşı’nda yenilen Japonya’da hala çok büyük bir Amerikan askeri varlığı olduğunu öğrenmemdi.



Tam 65 bin Amerika askeri Japonya’da şu anda konuşlanmış durumda
. Bütün masrafları Japon halkına yüklenen ek vergilerden karşılanıyor. Yaşlı Japonlar bu vergiye zaten “Amerikan vergisi” diyor.

Sadece Japonya’da mı? Hayır. Dünyanın dört bir yanında Amerika askerleri var. Balkanlardan, uzak doğuya, Asya’ya, Afrika’ya kadar. 150’nin üzerinde ülkede yaklaşık 350 bin Amerikan askeri var.

Ve her geçen gün bir başka bölgeye, ülkeye de yerleşiyorlar.

BÖLGEMİZDE DE KALICI
YENİ ASKERİ ÜSLER PEŞİNDE
Bizim bölgemiz ile ilgili uzun vadeli Amerikan stratejik hedefini burada defalarca yazdım. Yine hatırlatayım.
1990’dan itibaren yani 1’nci Körfez Savaşı ile birlikte Amerikan stratejik hedefi bu bölge için, “Büyük devletlerin parçalanması ve şehir devletlerinin kurulması” şeklinde. Amacını da tekrarlayalım. İsrail’in güvenliği ve enerji koridorlarının kontrol altında tutulması.
Hal böyle olunca, 1’nci Körfez Savaşı sırasında
Çekiç Güç
’ü başımıza musallat eden Amerika 2’nci Körfez Savaşı sırasında da
Türkiye sınırlarını kullanarak Irak’a geçirmek için 60 bin Amerikan askerini hazırlamıştı.

1 Mart 2003 tezkeresinin Meclis’ten geçmemesi üzerine bu senaryo akamete uğramıştı.

Dün emekli bir asker olan
Abdullah Kılıçarslan
, Amerika’nın bölgemiz için stratejik hedeflerine ilişkin çok önemli açıklamalar yaptı gazetemiz
Yeni Şafak
’a.
Kılıçarslan’ın iddiası şu: Amerika’nın Suriye’nin kuzeyine 60 bin askere yetecek kadar silah ve teçhizat yığmasının yegane sebebi o bölgeye yerleştirmek istediği Amerikan askerleri.
Biz Amerika’nın Suriye’deki gönüllü kara kuvveti olan
terör örgütü PYD/YPG-PKK
için bu kadar yığınak yaptığını düşünüyorduk. Oysa Kılıçarslan bir başka şey söylüyor. Amerika’nın kendi askerleri için bölgeye yığınak yaptığını.
Her iki seçenek de bölgemiz için bir felaket.
Amerika ister PYD/YPG-PKK terör örgütü için isterse daha sonra oraya yerleştirmeyi düşündüğü kendi askerleri için binlerce TIR’lık askeri yığınak yapmış olsun bölgemiz için vahim. Türkiye içinse son derece tehlikeli bir durum.
Çünkü, uzun vadeli Amerikan stratejisinde Irak’ın parçalanması gibi, Suriye’nin de parçalanması var. Yetinmeyip İran’ın, Yemen’in, Mısır’ın, Libya’nın parçalanması da hedefler arasında.
Peki bu parçalan
ma hedefinden Türkiye nasibini almayacak mı?

Zurnanın zırt dediği yer de burası!

BÖLGE İÇİN TASARLADIKLARINDAN
MAALESEF TÜRKİYE DE NASİBİNİ ALIYOR
Müttefikimiz, stratejik ortağımız NATO’da birlikte olduğumuz Amerika’nın bölgemiz için çizmek istediği haritadan maalesef Türkiye de nasibini alıyor.
Türkiye’nin toprak bütünlüğünü tehdit eden PKK terör örgütü ve Suriye uzantısı PYD/YPG gibi Amerika’nın doğrudan tehdidi altındayız.
S-400 alım sürecinde yaşadığımız gerginliğin de
15 Temmuz
’da FETÖ aparatı üzerinden yapılmak istenen darbe ve iç işgal girişimi de
Amerika’nın coğrafyamız için geliştirdiği ve Türkiye’yi de tehdit eden stratejik hedefleri içerisindedir.
VEKALET VERDİKLERİ TERÖR
ÖRGÜTLERİNİ TEPELEDİK AMA…
Vekalet savaşları ile etrafımız kan gölüne çevrildi. Biz Fırat Kalkanı’nda DAEŞ terör örgütü ile mücadele ederken, arkasında Amerika ve koalisyon ortaklarının olduğunu gördük. (
El Bab düşmesin diye Amerika’nın Rakka operasyonunu ertelediğini unutmadık
. H.Ö)
Yine biz Zeytin Dalı Harekatı’nda PYD/YPG-PKK terör örgütü ile Afrin’de mücadele ederken yapılan tahkimat ve kullanılan mühimmatlar üzerinden bir şey gördük yine karşımızda Amerika ve koalisyon güçleri vardı. (
Fransızların ünlü çimento fabrikasının terör örgütünün tünellerinde kullanmak üzere bölgeye sevkiyat yaptığını unutmadık
. H.Ö)
Sonuçta, dünyanın dört bir yanında Amerikan işgali söz konusu.
Bu işgallerin bir kısmını “savaşı kazandım hakkım” diyerek, bir kısmına “çağırıldım” diyerek devam ediyor.

Şimdi de Ortadoğu’ya biçtikleri yeni gelecek -ki bu bölgenin milletleri için bir felaket senaryosudur- için Suriye’nin kuzeyinde PYD/YPG-PKK ile birlikte yerleşik hale gelmek istiyor.

Türkiye’nin çıkarlarıyla bu hedefler örtüşmüyor. Bizim güvenli bölge anlayışımız ile Amerikalılarınki benzeşmiyor. Bizim Suriye’nin geleceğine ilişkin perspektifimiz ile Amerikalılarınki arasında uzaktan yakından bir ilişki yok.

Biz defalarca deklare ettik. Suriye’nin toprak bütünlüğünü istiyoruz. güney sınırımızda terör örgütü istemiyoruz.

Amerika parçalanmış Suriye istiyor. Terör örgütü ile Türkiye’yi buluşturmayı tasarlıyor. (Jeffrey’in son önerisi bu yöndeydi. H.Ö)

Şimdi sorular şu:

Güney sınırımızda biz güvenli bölgeyi kendi başımıza sağlayabilir miyiz?
Güneyimizde Suriye rejiminin varlığı mı daha büyük tehdittir terör örgütlerinin varlığı mı?
Ve son:
Türkiye’nin Amerikan stratejisine direnmekten başka çaresi var mıdır?

Takipteyiz.

Tartışmaya devam edeceğiz.

#Recep Tayyip Erdoğan
#G20
#Osaka
#PYD/YPG-PKK
#Fırat Kalkanı
#DEAŞ