Biden Yönetimi Çin ile diyalog girişimlerini sürdürürken, bir yandan da bu girişimleri sekteye uğratması muhtemel adımlar atıyor. Biden’ın Başkanlık Kararnamesi bu çelişkili politikanın tipik bir örneği. Amerikan medyasına yansıyan kulis bilgilerine göre kararname Çin’e sermaye akışını engellemeyi değil yeni nesil teknoloji bilgilerinin aktarılmasını önlemeyi amaçlıyor..
Çinliler Biden’ın Çin karşıtı düzenlemelerinin daha çok iç politikayla ilgili olduğu düşünseler bile bu düzenlemeler ABD ve Çin ilişkilerini ister istemez zehirliyor. Diğer yandan Pekin’de 2024’teki seçimlerde Trump veya “Çin şahini” bir başka Cumhuriyetçi’nin seçilmesindense Biden’ın Başkan seçilmesinin daha iyi bir seçenek olduğu da düşünülüyor. Biden Yönetimi de örtülü şekillerde veya arka kanallardan Pekin’e daha uzlaşmacı olduğu mesajları veriyor.
etkili bir şekilde bir araya getirmediğini, hatta ek gümrük tarifelerinin yetersiz kaldığını da söylemişti.
Çin karşıtı bazı Cumhuriyetçi adaylar ABD’nin Rusya’ya karşı Ukrayna’ya verdiği ekonomik ve askerî destek konusunda Trump ile çelişiyorlar. Trump ve bazı adaylar Ukrayna’ya desteğin Çin’e karşı odaklanmayı kısıtladığı görüşündeler. Hem Rusya ve hem Çin şahini olan adaylar ise Ukrayna’ya desteğin Çin’i caydırmak için son derece gerekli olduğunu savunuyorlar.
BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.