|

Bugün olsa yine yakarım!

Akıncı Üssü’nden kalkan F-16’ları durdurmak için tarlasındaki samanları yakan Hicabi Bitik, devlet tarafından samanlar için ödenecek parayı da almamış, “Ben o samanları para için yakmadım. Allah için, vatan için yaktım” dedi.

Yasin Yılmaz
04:00 - 15/07/2020 Çarşamba
Güncelleme: 23:02 - 16/07/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Hicabi Bitik
Hicabi Bitik

15 Temmuz FETÖ’nün darbe girişiminde bulunduğu gece binlerce Kazanlı darbecilerin merkezi konumundaki Akıncı Üssü’ne giderek Ankara’yı bombalayan F-16’ları durdurmaya çalışmıştı. 9 vatandaşın şehit düştüğü, 50’den fazla kişinin de yaralandığı o gece tarlasındaki saman balyalarını yakan Hicabi Bitik, bir anda darbe girişiminin de seyrini değiştirdi ve darbeci pilotların F-16’larla pistten kalkmasını engelledi. O gecenin kahramanları arasında yer alan Hicabi Bitik, devletin samanları için ödeyeceği parayı da, “Biz vatan için yaktık” diyerek reddetti.

ÖDEYELİM DEDİLER AMA KABUL ETMEDİK

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan o gece, ‘Arabanızı yakın’ dese arabamızı bile yakardık” diyen Hicabi Bitik, “Tarım Bakanlığı bizi aradı ve ‘zararınız ne kadar ise ödeyelim’ dediler. Biz de bunu vatan için, devlet için yapmışız dedik ve parayı reddettik. Saman bizim için çok önemli ama o an söz konusu olan vatandı. Biz o an canımızı ortaya koyduk. Samanın hiçbir önemi yok. Cumhurbaşkanımız inin aşağı dedi, biz de indik. Arabanızı yakın dese biz yakacaktık. Biz bunları maddiyat için yakmadık. Allah için, vatan için yaktık” dedi.

O GÜN ANLATILMAZ YAŞANIR

Hicabi Bitik, 15 Temmuz darbe gecesi ile ilgili olarak, “Üzerinden 4 sene geçti ama o gün anlatılmaz yaşanır. Valla o gün bizim başımızda böyle bir Cumhurbaşkanı olduktan sonra bizim başımıza Türkiye’nin başına hiçbirşey olmayacağını Rabbim biliyordu, halk da biliyordu. Şimdi olsa, yine aynı şeyi yaparız” dedi.

“ANLATIRKEN TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU”

“Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamasını dinliyordum, evimiz de havalimanına çok yakındı. Bizim buradan pek uçak geçmezdi ama caminin üzerinden uçaklar çok yakın geçince sandalyeden nerdeyse yere düşecektim” diyen bitik şöyle devam etti: “Açıklamaları duyduktan sonra millet sokağa çıkmaya başladı. Üzerimize ateş etti hainler. Devletimizin silahını bize doğrultup ateş ettiler. Biz halk olarak kendi irademizle mücadelemizi verdik. Köylüler, garibanlar mücadele ederken bizde gidip samanları ateşe verdik. Uçakların kalkışını engellemek için. Cumhurbaşkanımızın bir tek sözüyle halk sokağa indi ve kendi mücadelesini verdi. 5 yaşındaki çocuk o gün sokaktaydı. Şuanda bile anlatırken tüylerim diken diken oldu.”

DEVLETTEN ALACAK BİR ŞEYİM YOK

  • “Şunu biliyorum ki, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, benim devletten alacak bir şeyim yok. Allah’a şükür elimiz ayağımız tutuyor. Devletimiz her zaman büyüktür. Vatan için, millet için yaktık. Şu bilinmelidir ki, bu devletin başında Recep Tayyip Erdoğan ve ekibinde vatanını seven çok duyarlı arkadaşlarımız var. Cumhurbaşkanımız ve Sayın Devlet Bahçeli’den Allah razı olsun.”
#15 Temmuz
#Hicabi Bitik
#Tarla
4 yıl önce