![FETÖ’nün Hüseyin Kurtoğlu kumpasında rol alan eski Yargıtay üyelerinin Yüce Divan yargılaması başladı.](https://img.piri.net/resim/imagecrop/2020/12/23/02/43/resized_14168-118b08d4aym.jpg)
FETÖ’nün kumpaslarıyla uzun süre generalliği engellenen Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu’nu hedef alan eski Yargıtay üyelerinin Yüce Divan yargılaması başladı. Kurtoğlu’nu hedef alarak MİT tırlarını durduran Hamza Celepoğlu’nun tuğgeneralliğe yükselmesini sağlayan sanıklar, suçlamaları reddetti. Davanın ilk duruşmasında dinlenen Kurtoğlu, “İlla bir suç bulunacak, bu suç da bana dayandırılacaktı” dedi.
- Sanık Esabil Saylak da meslek hayatı boyunca kimseden emir almadığını iddia ederek, Kurtoğlu’na ilişkin davada dosya içeriğine, içtihatlar, hukuk ve mevzuat hükümlerine göre hareket ettiğini ileri sürdü. FETÖ talimatıyla Yargıtay üyeliğine seçildiği ve örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock’u kullandığı belirlenen Saylak’ın, haksız yere FETÖ üyeliğinden mahkum edildiğini savunması pes dedirtti.
FETÖ KUMPAS İÇİN KIVRANIP DURDU
- FETÖ kumpasıyla mağdur edilen Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu da ismiyle anılan bu davanın “Türkiye’nin Dreyfus davası” olarak adlandırıldığını belirtti. Dava için “Bir suç örgütünün zincir halinde işlediği, ilk noktası Silivri’den başlayıp Yargıtay’da sonlanmış bir süreç” diyen Kurtoğlu, “Bütün mesele, konuyu bana getirmekti. Bu davanın öncesinde özel yetkili sıfatını taşıyan savcılarla, polislerle birtakım kumpaslar kuruldu. Onlar bu işi beceremediler, düğmeyi yanlış iliklediler, bu yanlışı düzeltmek için de örgüt üyeleri kıvranıp durdu. İlla bir suç bulunacak, bu suç da bana dayandırılacaktı, zorlana zorlana süreç bu noktaya gelmiştir. Ben terfi nedeniyle şikayetçi olmadım, hukukun katledilmesinden şikayetçi oldum. Sanıklar ‘Yargıtay’ın iş yükü fazla, iyi değerlendiremedik’ deselerdi şikayetimden vazgeçerdim ama ben bunu görmedim. Şikayetim devam ediyor” dedi.
Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.
İlk yorumu siz yapın.