
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD iki eski Türkiye Büyükelçisi'nin 'Erdoğan istifa etsin' sözlerine net bir yanıt vererek, "Türkiye'ye talimat verdiğiniz günler geçti beyler" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin iki eski Türkiye büyükelçisine sosyal medyadan yanıt verdi.
Sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Kalın, "Kendini sömürge efendisi zanneden iki eski ABD büyükelçisi 'Erdoğan istifa etsin' yazmış. Türkiye'ye talimat verdiğiniz günler geçti beyler" dedi.
Strateji kuruluşu Bipartisan Policy Center'ın "Türkiye İnisiyatifi" grubunun başkanlığını yapan eski büyükelçiler Morton Abramowitz ile Eric Edelman, 10 Mart'ta Washington Post gazetesinde yayımlanan ortak yazılarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirmişti. Yazıda güçlü, istikrarlı ve demokratik Türkiye için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "değişmesi ya da istifa etmesi" gerektiği savunuluyor.
Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.
İlk yorumu siz yapın.