Darbe girişiminin ardından yakayı ele veren FETÖ’cüler kurtulmak için “Pişmanım” yalanına sığınmaya başladı. İtirafçı olmak için başvuran FETÖ’cüler, adli kontol şartıyla serbest bırakılmayı amaçlıyor. Ancak şüpheliler yanıltıcı bilgiler vererek polisleri oyalıyor.
15 Temmuz darbe girişimin ardından tüm yurtta başlatılan operasyonlarla yakalanan FETÖ’cüler demir parmaklıklar arkasına düşmemek için her yolu deniyor. FETÖ’cüler “pişmanım” deyip itirafçı olarak serbest kalma planları yapıyor. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyerek itirafçı olan FETÖ’cüler polise yanıltıcı ve eksik bilgiler veriyor.
Son olarak Adana’da yakalanan bir FETÖ’cü bu taktiği uyguladı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, 2012 yılında yapılan Polis Akademisi giriş sınavı sorularının sızdırılmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında aranan firari Ç.K. Adana’da kaldığı otelde yakalandı. Ç.K, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin uzun süredir devam ettiği fiziki ve teknik takip sonucu gözaltına alındı.
Ç.K., “Çıkan haberlerde gördüm, etkin pişmanlık yasasından faydalanan şüpheliler tutuksuz yargılanıyor” diyerek itirafçı olmak istedi. Ancak Ç.K.’nın ifade verirken yanıltıcı bilgiler verdiği ortaya çıktı. Ç.K., örgüt yapılanması, irtibatlı olduğu kişiler ve bu kişilere yönelik yetersiz ve yanıltıcı bilgiler verdi.
Kritik sorulara “Bilmiyorum, hatırlamıyorum” gibi cevaplar veren Ç.K. “Polis Akademisi giriş sınavlarını, 100 sorudan 90 doğru yaparak kazandım. Akademiye 38’nci sıradan girdim. İstanbul Bağcılar’da kaldığım evde sınav soruları geldi ancak kimin getirdiğini hatırlamıyorum. Sorular eve zarfta geldi, bakıp bakmadığımı ve ezberlediğimi hatırlamıyorum” diyerek örgüte dair ayrıntılı bilgi vermedi. Yalanları ortaya çıkan ve tutuklanan Ç.K.’nın FETÖ’nün “itirafçı” taktiğine sığındığı tespit edildi.
- Yalanlar bitmiyor
- Ç.K.’nın taktiği diğer FETÖ’cülerin yalanlarını da akla getirdi. Son olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın eski emir subayı Levent Türkkan, inkar ettiği ifadesi için “Her şey hayal aleminde gibiydi, bana bir şeyler içirildiğini düşünüyorum” demişti. Üzerlerinde 1 dolarla yakalanan akademisyenler ise “Ben bu fotokopiyi din kültürü derslerinde konu olarak anlatmak için yanımda bulunduruyordum” “Düğünlerde bahşiş olarak orkestraya verilen dolarlardan birisi” ve “Oğlumun koleksiyonuna ait” gibi gülünç savunmalar yapmışlardı.