Dört ay aradan sonra tekrar Kobani'ye saldıran IŞİD militanları kentteki Mıştenur Hastanesi'ni ele geçirdi. PYD hastaneyi almak için tüm güçleri saldırdı. İçeriye giremeyen PYD militanları hastanenin etrafını sardı. Çatışmalar yoğunlaşınca PYD güçleri katliam hazırlığına başladı. Örgüt ilk önce hastanenin çevresine bomba döşedi.
Daha sonra da 28 hemşire, 19 doktor, 100'ü aşkın hastanın bulunduğu Mıştenur Hastanesi'ni havaya uçurdu. Yerle bir olan hastanede sağ çıkan olmadı. Havaya uçurulan hastanenin yemekhanesinde bulunan aşçı ve diğer çalışanların sayısı ise bilinmiyor.
Kobani'de büyük bir katliama imza atan PYD güçleri, Mıştenur Hastanesi'nin havaya uçurulmasını bir zafer gibi dünya kamuoyuna sundu. Katliam olaydan iki gün sonra ortaya çıktı. O güne kadar PYD'nin yaptığı operasyonla ilgili olarak hiç kimse bir açıklamada bulunamadı. Havaya uçurulan hastanede kalanların durumunu ise gündeme dahi getirilmedi.
IŞİD 25 Haziran sabahı Kobani'ye Cerablus üzerinden geçerek bombalı saldırılar düzenlemişti. Saldırının ardında IŞİD ile PYD güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışma sırasında IŞİD militanları Mıştenur Hastanesi'ni ele geçirerek içindekileri rehin aldı. PYD'nin Mıştenur Hastanesi'ni 2 gün sonra bombalarla havaya uçurdu. PYD'nin siyasi Komite Başkanı Ömer Alluş, olaydan sonra yaptığı açıklamada 15 IŞİD militanını öldürmek için hastaneyi havaya uçurduklarını söyledi. Alluş, PYD'nin katliamı sonrası, “YPG milislerimiz hastanenin etrafını kuşatarak teröristlerine teslim olmaları için süre verdi. Sürenin bitiminde IŞİD teröristleri teslim olmayınca YPG milislerimiz hastane çevresine bomba döşeyerek Mıştenur Hastanesini ve tahminen içindeki 15 kadar IŞİD militanını havaya uçurdu" demişti.
Yeryüzü Doktorları Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kerem Kınık, PYD'nin hastane saldırısını vahşet olarak tanımladı. “Suriye içerinde maalesef hukuk her yerde olduğu gibi burada da çiğneniyor" diyen Kınık, “Hayatını kaybeden meslektaşlarımıza başsağlığı diliyorum. Olay kim tarafından yapılmış olursa olsun bu bir vahşettir. O bölgede bir infial uyandırmaya yönelik toplumsal bir korku oluşturup orayı boşaltmaktan başka bir şey olamaz. Yapanların ortaya çıkartıldığı uluslararası savaş suçlarından yargılanması gerekir" dedi.
Suriye'de çatışan tarafların sağlık çalışanlarına saldırı yapmaması gerektiğini söyledi. Savaşın başladığı günden bugüne kadar çok sayıda sağlık görevlisinin öldürüldüğünü belirten Kınık, “Savaş öncesinde 36 bin civarında doktoru vardı. Bunun 30 bininden fazlası ülke dışına kaçtı. Kalanlarda çok zor şartlarda çalışıyor" dedi.
ABD'nin hava desteğiyle Tel Abyad'ı alan PYD, Suriye'nin Tel Abyad kentine gitmek isteyen sığınmacıların geçişine izin vermiyor. Ülkelerine dönmek isteyen bir grup Suriyeli, Akçakale Sınır Kapısı önünde toplandı. Sınır kapısındaki yetkililer, burada bekleyen Suriyelilerin gidişini onayladı ancak Tel Abyad'ın kontrolünü elinde bulunduran PYD mensupları geçişe izin vermedi.
Erken saatlerde sınır kapısı önüne gelen grubun gün boyu bekleyişi devam etti. PYD, Akçakale'den Tel Abyad'a geçişleri 25 Haziran'dan bu yana engelliyor.