İsrail'in terör örgütü PKK ile bağlantısı Mavi Marmara dosyasına uzandı. Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisinin baskına uğradığı 31 Mayıs 2010 tarihinde, teröristler İskenderun Deniz İkmal Destek Komutanlığı'na roketatarlı saldırı düzenlemişti. Uluslararası sularda yardım gemisine saldıran İsrail komandoları sabahın erken saatlerinde 9 yardım gönüllüsünü; PKK'lı teröristler ise bu kanlı baskından sadece 3 saat önce İskenderun'da 7 askeri şehit etmişti. Birkaç saat arayla gerçekleşen saldırıların ardından İsrail-PKK bağlantısı gündeme gelmişti. Geçtiğimiz yıl terör örgütünün 'özel kuvvet' olarak adlandırılan Amanoslar ekibine yönelik Mersin'de gerçekleştirilen büyük operasyonun ardından Adana'da başlatılan soruşturma, terörist ilişkilerinin yanı sıra Mavi Marmara davası üzerinden PKK-İsrail bağlantısına ulaştı.
Mavi Marmara baskınıyla eşzamanlı olarak tarihinde ilk kez deniz kuvvetlerine saldıran PKK'nın İsrail bağlantısı, Mersin'de güvenlik güçlerinin 12 Kasım 2011'de gerçekleştirdiği büyük operasyonun ardından başlatılan soruşturmayla gün yüzüne çıktı. 2010 yılı içerisinde 15 eylem gerçekleştiren ve Hatay'ın İskenderun ve Dörtyol ilçelerinde 6 asker 4 de polisi şehit eden örgütün terörist grup, Mersin'in Aydıncık ilçesinde yakayı ele verdi. Ev eşyası yüklü kamyonet içinde ele geçirilen teröristler arasında İsrail bağlantısıyla dikkat çeken sözde grup lideri Fırat Siverek kod adlı K. Y. de yer aldı. Antalya'dan Mersin'e gelen teröristlerin kamyonetinden bomba yapımında kullanılan malzemeler de dahil olmak üzere cephanelik çıktı.
Yakalanan terörist grup, emniyet ve savcılıkta ifade vermek istemedi. Fakat zamanla sözde lider K.Y.'nin haricindeki tüm teröristler faaliyetleri hakkında bilgi vermeye başladı. Teröristlerden Özgür murat kod adlı B.K., İstanbul'dan getirilen annesini görünce konuşmuştu. Büyük yaşı ve ilişkileri itibarıyla örgüt profilinden farklılık gösteren K.Y. ise tutuklandığı 16 Kasım'dan bu yana tek kelime konuşmadı.
Adana'da Terörle Mücadele Kanunun (TMK) 10. Madde ile yetkili savcı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ifade veren teröristler, K.Y.'nin sık sık İsrail'e gidip geldiğini anlattı. K. Y.'nin yaklaşık 8 yıldır ilişki halinde olduğu İsrail'de 1 yıl boyunca yaşadığı tespit edildi. K.Y.'nin İsrail'de devlet kurumları ve bazı kişilerle görüşmeleri tespit edildi. Fakat, K.Y. grup lideri olarak talimatını verdiği terör faaliyetlerinin yanı sıra İsrail ilişkileri konusunda da yaklaşık 1 yıllık tutukluluğu süresince sessiz kaldı.
K.Y.'nin İsrail bağlantısı üzerine araştırmalarını derinleştiren savcılık, İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Mavi Marmara davasına ilişkin soruşturmayı mercek altına aldı. Savcılığı, İskenderun'de deniz üssüne saldıran teröristler ile Mavi Marmara baskınını gerçekleştiren İsrail arasında bazı bağlantılar tespit etti. arasındaki İsrail bağlantıları tespit ettiği öğrenildi. PKK-İsrail bağlantısına ulaşan savcılık, Mavi Marmara baskınına ilişkin tüm delil ve ifadeleri içeren dosyayı İstanbul'dan istedi.
İstanbul'da başlatılan Mavi Marmara soruşturması kapsamında soruşturma savcıya ifade veren mağdurlardan biri, baskın sonrası götürüldükleri hapishanede maruz kaldığı sorgulama anına ilişkin İsrail-PKK bağlantısını bir kez daha gözler önüne seren çarpıcı bir bilgi verdi. Gazze'ye yardım götürürkün İsrail ktomandolarının baskınına uğrayan gönüllü, dava dosyasına giren ifadesinde Türkçe bilen İsrailli bir asker tarafından sorgulandığını belirtti.Mavi Marmara mağduru, İskenderun saldırısını da çok iyi Türkçe konuşan bu askerden duyduğunu anlattı. 'Sorgunun sonunda İsrailli asker bana 'İskenderun'u duydun mu' diye sordu' diyen yardım gönüllüsü, kendisini sorgulayan İsrail askerine 'Hayır, ne oldu ki' şeklinde karşılık verdiğini söyledi. Bunun üzerine İsrailli askerin 'Ülkene dönünce öğrenirsin, biz İskenderun'a çok sevindik' dediğini aktardı. Mağdur, İskenderun saldırısından Türkiye'ye dönünce haberdar olduğunu ifade etti.
İçişleri Bakanlığı, Mersin'de ele geçirilen terörist grubun gerçekleştirdiği eylemleri şöyle listeledi: