EDISYON:

Ankara'da patlama: 86 ölü, 186 yaralı

Yeni Şafak
10:1210/10/2015, Cumartesi
G: 10/10/2015, Cumartesi
Yeni Şafak
DHA
AA

Ankara Tren Garının bulunduğu bölgede büyük patlama meydana geldi. İçişleri Bakanı Altınok, Adalet Bakanı İpek ve Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ortak basın toplantısı yaparak " Olay yerinde 62 kişiyi kaybettik. Ağır yaralı olarak gelip hayatını kaybeden kişi sayısı ise 24'tür. Patlamada 28'i ağır, 186 kişi yaralandı" açıklamasında bulundular.

Sıhhiye Meydanı'nda bugün "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi" konulu toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenecekti. Mitingin toplanma yeri tren garı olarak belirlenmişti.



Patlamanın olduğu olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Bölgede canlı bombanın patlatıldığı iddia edildi.





Bakanlardan son açıklama


Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İçişleri Bakanı Selami Altınok ve Adalet Bakanı Kenan İpek Ankara'da meydana gelen patlama hakkında açıklama yaptı.



Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:"Olay yerinde kaybettiğimiz 62 kişiyi kaybettik. Ağır yaralı olarak gelip hayatını kaybeden kişi sayısı ise 24'tür. Patlamada 28'i ağır, 186 kişi yaralandı." dedi.



İçişleri Bakanı Altınok;"Patlama sırasında hayatını kaybeden herhangi bir polis memuru bulunmamaktadır. 7 polis memuru yararlı" açıklamasında bulundu.





"Halay çekenlerin ve çantaların bırakıldığı yerde oldu"

Görgü tanığı: Patlamalardan biri , halay çekenlerin ve çantaların bırakıldığı yerde meydana geldi.



Miting komitesi, mitingin iptal olduğunu ve herkesin kendi güvenliğini alarak memleketlerine dönmesini istediklerini açıkladı.



Olay yerinde şüpheli bir paket bulunduğu ve ekiplerin çevrede güvenlik önlemi aldığı belirtiliyor. Bomba olmasından şüphelenilen paket, fünye ile patlatılacak.










#ankara patlama
#Ankara Tren Garı
#tren garı patlama

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.