İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda 26 milyon avroluk yatırımla hayata geçirilen yeni iç hatlar terminal ek binasının açılışı gerçekleştirildi. Ek bina sayesinde havalimanının yıllık yolcu kapasitesi 41 milyona çıkacak.
Sabiha Gökçen'in ilk yapıldığı dönemdeki eleştirilere değinen İstanbul Valisi Vasip Şahin, zaman geçtikçe yönetim anlayışı değişikliğiyle birlikte bir ülkenin, bir müessesenin nasıl ilerletilebildiğinin ve geliştirilebildiğinin görüldüğünü kaydetti. Şahin, "Dün burası bomboştu. Bugün kapasite artırımı için her türlü yatırım yapılmanın mücadelesine girilmiş, çabaları gösteriliyor. 25 milyon kapasiteli diye başlandı, 31 milyona ulaştı, şu anda 41 milyona çıkartılıyor. İnşallah ikinci pistin yapılmasıyla birlikte bu kapasite 63 milyon olacak" diye konuştu. İstanbul'un bununla yetinmediğini ve dünyanın en büyük havalimanlarından birisinin Sabiha Gökçen'e 50 kilometre uzaklığa yapıldığını belirten Şahin, bu iki havalimanının "tatlı bir rekabet" içinde olacağını söyledi.
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir de Türkiye'nin potansiyeli görülerek bu havalimanının hayata geçirildiğini, havalimanının ilk yapıldığı dönemde yolcu sayısı olarak 25 milyonların konuşulduğunu, şimdiden 30 milyonların aşıldığını, ikinci pistin inşasının devam ettiğini, bu pistin mülkiyetinin Savunma Sanayii Başkanlığı'na ait olduğunu bildirdi. Demir, ikinci pist inşaatının biraz uzadığını belirterek, mevcut arazi şartları ve yapı gereksinimi ile birlikte maliyetin normallerin üzerine çıktığını ancak ikinci piste ihtiyaç olduğunu vurguladı. İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılmasına rağmen Sabiha Gökçen'de genişlemenin devam edeceğini aktaran Demir, "Türkiye'nin dinamizmi devam ettikçe bu tür tesisler devam edecek. İnşallah ikinci pist, ikinci terminal, genişleme art arda gelecek" dedi.
İSG Üst Yöneticisi (CEO) Ersel Göral ise Türkiye'nin en büyük ikinci havalimanı olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nın terminal işletmeciliğini gerçekleştiren İSG'nin burada 10. yılını geride bıraktığını hatırlatarak, 10 yılda pek çok önemli başarıya imza attıklarını söyledi.
Ersel Göral, hızla büyüyen havacılık ve turizm sektörlerinin ihtiyaçlarına yönelik önemli projelere imza attıklarını ve ciddi yatırımlar yaptıklarını belirterek, 500 milyon avro civarında olan bu yatırımlara değindi. Hizmet verdiği yolcu sayısı anlamında Türkiye’nin ikinci, Avrupa’nın ise 13. büyük havalimanı olan İstanbul Sabiha Gökçen’in kapasitesini, hizmete giren bu yeni bina ile birlikte yılda 33 milyondan 41 milyon yolcuya yükseltmiş olacaklarını kaydeden Göral, iç hatlar terminali yeni ek binasının yaklaşık 25 bin metrekare kapalı alanı bulunduğunu bildirdi. Göral, binada 4’ü köprülü pozisyon olmak üzere 14 adet biniş kapısı, yaklaşık bin 200 metrekare ticari alan, ilave bagaj tasnif sahaları, açık teraslar ve mescitler bulunduğunu, bu yatırımın toplam maliyetinin 150 milyon lira olduğunu anlattı.