Elektrikli araç kullanımının artırılması için atılabilecek adımları değerlendiren Şalcı, şöyle konuştu:
“İhtiyaç duyulan aracın yakıt bulunabilirliği ne kadar fazla ise tercih edilebilirliği de o kadar fazladır. LPG örneğinde, uygulama önce taksilerde başladı, LPG'ler her istasyona konuldukça LPG dönüşümleri bir anda hızlanarak çok ciddi boyutlara ulaştı. Bugünlerde elektrikli şarj istasyonlarının benzin istasyonlarına entegresi noktasında da temel yönetmelikler çıkmaya başladı. Sonrasında ise teknik yönetmelikler ardı ardına gelecek. Elektrikli araç şarj istasyonlarının yaygınlaşmasına yönelik çalışmaların hız kazanmasıyla, Türkiye'de elektrikli araçların geleceğinin parlak olduğunu söyleyebilirim."
İstanbul'da trafiğe çıkabilecek elektrikli araç sayısının şu anda 200-250 civarında olduğunu vurgulayan Şalcı, şöyle devam etti:
“İstanbul'da İspark'larda kurulu istasyonlarımız mevcut ve bu konuda yetki belgeli ve İstanbul kart ile de uyumlu tek ürüne sahibiz. İstanbul'da ayrıca Bahçeşehir Üniversitesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı'na verilmiş bir proje dahilinde elektrikli araç şarj ağı kurulacak. Bu proje onaylandığında İstanbul bünyesindeki araç şarj sorunu İspark bünyesinde tamamen çözülmüş olacak. Böylece hem kişisel hem de toplu kullanımlara özgü şarj ağı oluşmuş olacak. İstanbul'da bu sorun çözüldüğünde diğer illerde ve şehirler arasında da yaygınlaşacak."
Şalcı, İstanbul'dan sonra hedefte Ankara olduğunu belirterek, “Şu an Bolu'da bir noktada istasyon mevcut. İstanbul ve Ankara arasında en az 2 noktada şarj istasyonu kurulması konusunda ön görüşmelerimizi tamamladık, böylece İstanbul'dan sonra İstanbul-Ankara arasını da elektrikli araç ile erişilebilir hale getireceğiz" diye konuştu.
Elektrikli otomobillere geçiş sürecinde insanların bu araçlara bakış açısının bir anda değişmeyeceği gerçeğinin gözardı edilmemesi gerektiğini anlatan Şalcı, “Her yeni teknoloji belli bir zaman denendikten ve emin olunduktan sonra tabana yayılır, bu elektrikli araçlar konusunda da geçerli. Elektrikli otomobillerin kullanımı, bunlar piyasaya çıktıkça, insanlar toplu kullanımını taksilerde veya filolarda gördükçe ve bu araçları denedikçe yaygınlaşacak" değerlendirmesinde bulundu.