T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

E K O N O M İ

Başkan'a kral maaşı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Derviş Günday'ın, TŞOF, TESK ve Mesleki Eğitim AŞ'den danışman olarak toplam 16 milyar lira aldığı öğrenildi.

Refah-Yol iktidarına karşı 28 Şubat olarak adlandırılan post-modern darbenin büyük destekçilerinden olan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Genel Başkanı Derviş Günday'ın, TŞOF, TESK, Mesleki Eğitim Danışmanlık Birimi ve Plaka A.Ş.'den danışman olarak toplam 16 milyar lira aldığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı maaşının 5 katı

TŞOF'un 9 Mayıs Perşembe günü Ankara Atatürk Spor Salonu'nda yapılacak 27'nci Olağan Genel Kurulu'nda, Başkan Derviş Günday'a rakip olan Ankara Umum Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Kubilay Cengiz Nergiz, Günday'ın, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın beş katı aylık gelire sahip olduğunu söyledi. Günday'ın aylık gelirine, harcırah ve yolluk gibi gelirlerin dahil olmadığını da vurgulayan Nergiz, "Derviş Günday, 1999 yılında yıllık toplam 63,4 milyar lira ücret almıştır. 2002 yılında bu rakamın yıllık karşılığı 192 milyar, aylık karşılığı ise 16 milyar lira. Diğer yönetim kurulu üyelerinin gelirleri de başkanın gelirinin altında ancak Türkiye şartlarının çok üzerindedir" dedi.

TŞOF'un 20 yıldan fazla Derviş Günday ve ekibinin idaresinde kaldığını belirten Nergiz, Günday'ın TŞOF'u nasıl zarara uğrattığını, hazırlattığı bir broşürle madde madde ortaya koyuyor.

Bu süre içerisinde şoför esnafına yapılması gereken hizmetlerin yapılmadığını savunan Nergiz, Günday ve arkadaşlarının kuruma verdiği zarar nedeniyle Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesinin 24 Nisan 2002 tarih ve 1999/01302 sayılı kararı ile hapis cezasına çarptırıldığını, Günday ekibinin kanunsuz ve usulsüz işlemlerinin müfettişlerce tek tek tespit edilip savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu hatırlattı. TŞOF'a bağlı 642 odadan 233'ünün bugüne kadarki genel kurullarda hiç temsil edilmediğini bildiren Nergiz, Günday ve ekibinin kurullara odaların katılımını engelleyerek, 20 yıldan fazla saltanat sürdüklerini kaydetti.

 
Erbakan'a onur plaketi
Kapatılan Refah Partisi'nin Genel Başkanı Erbakan'a plaket verilmesi gazetecilerin yoğun ilgisine neden oldu. Necmettin Erbakan plaket alması büyük alkış toplarken, o anı çekmek isteyen gazeteciler arasında izdiham yaşandı.
Enflasyona durgunluk freni
Ekonomide devam eden durgunluk enflasyon rakamlarını yansıyor. Nisan ayında TEFE yüzde 1,8, TÜFE ise yüzde 2,1 oranında arttı.
Türkiye büyümek zorunda
Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, ekonomide kalıcı bir düzelme için enflasyonu düşürmekle birlikte büyümeye geçmenin de şart olduğunu söyledi.
Daralma devam ediyor
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ekonomik krizin şiddeti azalmakla birlikte daralmanın devam ettiğini, büyümeye henüz geçilmediğini söyledi.
RAHMİ KOÇ, OĞLU İÇİN ABD'YE GİTTİ
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç, ABD'de by-pass ameliyatı olan oğlu Mustafa Koç'u ziyaret etmek üzere New York'a gitti. THY ait uçakla New York'a hareket eden Koç, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. Koç, "Her gün telefonla görüşüyorum. Bu akşam yanlarında olacağım. Mustafa hafta sonu hastaneden çıkacak" dedi.
4 Mayıs 2002
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED