|
Obama Müslüman girişimcileri dinleyecek

ABD Başkanı Barack Obama yarın Washington''da, 5 kıtadan 50 Müslüman ülkenin 150 girişimcisiyle bir araya gelecek.

ABD Başkanı Barack Obama 3 Haziran 2009''da Kahire''deki konuşmasında ABD Hükümeti''nin ABD ve dünyadaki Müslüman iş dünyası arasında bağları derinleştirmek amacıyla iş önderleri, sivil toplum örgütleri ve girişimcilerin katılımıyla bir zirve toplantısı düzenleyeceğini duyurmuştu.

* * *

Zirvede ekonomik gelişim için ortak zorlukları aşmada girişimciliğin oynayabileceği rolü vurgulamak ve Amerika / Müslüman çoğunluklu ülkeler arasında önemli fırsatlar teşkil edecek uluslararası işbirliklerinin kurulmasına ön ayak olmak amaçlanıyor.

Zirvenin siyasi hedefi ise Irak ve Afganistan''ın işgali ile İslam dünyasında (özellikle halkların) ABD''ye olan nefretini azaltmak.

* * *

Obama''nın açılışını gerçekleştireceği A.B.D Başkanlığı Girişimcilik Zirvesine Bülent Çelebi (Aırtıes), Fatih İşecerer (Pozitron), Nevzat Aydın (yemeksepeti.com), Baybars Altuntaş (Deulcom) ve Şirin Elçi (Technopolis) katılıyor.

* * *

Türk uyruklu katılımcı ve konuşmacılar arasında Kemal Derviş (Brookings Enstitüsü Başkan Yardımcısı, Eski UNDP Program Başkanı), Muhtar Kent (Coca Cola Yönetim Kurulu Başkanı) ve Ferit Şahenk (Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı) da yer alıyor.

Teyit edilen diğer uluslararası konuşmacılar arasında şunlar var;

* Muhammed Yunus, Grameen Bank Kurucusu

* Fadi Ghandour, Aramex, CEO''su

* Mo Ibrahim, Celtel Kurucusu

* Obiageli Ezekwesili, Dünya Bankası Afrika Başkan Yardımcısı

* Dina Powell, Goldman Sachs, Global Kurumsal İlişkiler Direktörü

* Soraya Salti, Junior Achievement (Genç Başarı), Kıdemli Başkan Yardımcısı, Ortadoğu ve Kuzey Afrika

* Putera Sampoerna, Sampoerna Strategic Kurucusu

* Naif al-Mutawa, THE 99 Kurucusu

* Shahid Ansari, Babson''s Olin Business School, Provost ve Fakülte Dekanı

* Tarik Yousef, Dubai School of Government, Dekanı

* * *

CNBC-e , Endeavor Türkiye ofisi ile işbirliği yaparak zirveden çıkacak mesajları ve önemli gelişmeleri duyurmayı hedefliyor.

Hafta içi her gün 14.10''da ekrana taşınacak zirveyi izlemek isteyenlere öneririm.

Endeavor girişimcileri

Gelişmekte olan ülkelerde "etkin girişimcileri" destekleyen, kar amacı gütmeyen, uluslararası bir sivil toplum kuruluşu Endeavor da zirvenin ertesi günü Ortadoğu''da girişimciliğin desteklenmesi ve büyüyen sermaye piyasalarının oluşturulması konulu Kahvaltı Etkinliği düzenliyor.

Endonezya, Fas ve Lübnan ve Türkiye''den iş liderlerinin katılması beklenen bu etkinlikte Bülent Çelebi, Fatih İşbecer, Ürdün''den Endeavor Girişimcisi Mansour Mansour (Javna) ve Peter Kellner (Endeavor Kurucusu)''in da aralarında bulunacağı konuşmacılar yer alacak.

Girişim hikayelerini anlatacaklar

ABD Başkanlığı Girişimcilik Zirvesi''nde örnek ve ilham verici başarı öyküleriyle rol model olan 3 Türk Endeavor girişimcisi hikayelerini anlatacaklar. Aırtıes''in Kurucusu Bülent Çelebi, Müslüman ülkelerin üzerindeki önyargıyı değiştirmek için, AR-GE yatırımıyla elde edilen başarının önemini vurgulamayı planlıyor.

Pozitron''un Kurucusu Fatih İşbecer, gelişmekte olan ülkelerdeki zorlukların yaratıcı, yenilikçi ve verimli çözümler geliştirmeyi teşvik ettiğini belirtmeyi planlıyor.

Yemeksepeti.com''un Kurucusu Nevzat Aydın ise internetin dünya çapında yarattığı bilgiye ulaşım ve e-ticaret platformların fırsat eşitliğinin bölgenin küresel rekabet üzerindeki etkisine odaklanmayı planlıyor.

14 yıl önce
Obama Müslüman girişimcileri dinleyecek
Eşyanın tasallutundan kurtulmak ve eşyaya tasarrufta bulunmak...
Dünün mutlu yarının umutlu olabilmesi için...
Faiz kararları ne anlama geliyor?
OVP’de kamu personeline ve kamu yönetimine ilişkin yeni yol haritası
Medyanın gerçekliği ve toplumsal hadiseler