“Başkan” Yardımcısı!

04:0020/05/2016, الجمعة
G: 13/09/2019, الجمعة
Tamer Korkmaz

Sürpriz yok: Olması da mümkün değildi. “Yeni Başbakan kim olacak?” yollu toto oynansa da; Ahmet Davutoğlu'nun çekilme kararını açıkladığı andan itibaren Binali Yıldırım'ın AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olacağı belliydi.



Yıldırım, “Tek Seçici” konumundaki Cumhurbaşkanı'nın tercihidir.



Erdoğan'ın “başından beri” farklı bir ismi düşünmediğini söyleyebiliriz.



“Yarı Başkanlık” sistemi “fiilen” uygulanmaya başlıyor.



AK Parti tarafından 22 Mayıs'taki Olağanüstü Kongre'de Genel Başkan adayı olarak ilan edilen Binali Yıldırım, pratikte bir nevi Cumhurbaşkanı Yardımcısı veya “Başkan Yardımcısı” gibi bir Başbakanlık yürütecek. Bu yeni durumun, AK Parti'nin icraatına ve sandığa nasıl yansıyacağını bekleyip göreceğiz.



*


ON BEŞ YIL SONRA ANİDEN 'ÜLKÜCÜ' OLUVERDİ!


AK Parti'nin 14 Ağustos 2001'de kurulmasından kısa bir süre evvel “Yenilikçi Hareket” içinde yer alan, ancak partinin isminin ve programının belli olmasına birkaç gün kala oradan ayrılan DYP'nin eski bakanı Meral Akşener; aradan on beş yıl geçtikten sonra “MHP'ye genel başkan” yapılmak isteniyor!



24 Temmuz 2001 tarihinde Trabzon'da “Ülkücüydüm, demokrat oldum” diye konuşan Akşener; 23 Nisan 2016'da Bursa'da “Başbakan ülkücü olacak, bu ülkeyi yönetecek!” diyordu!



Akşener, “MHP'nin başına geçmesi durumunda yüzde 25 oy alacağını” iddia ediyor.



Varsayalım, söyledikleri gerçekleşse ve Meral Hanım'ın liderliğindeki MHP yüzde 25 oy alsa bile bu 'tek başına iktidar' için asla yeterli değil…



Öyleyse? Akşener'e sufle edilen “siyasi tasarım” ilk genel seçimde sandıktan çıkmasını temenni ettikleri “Muhtemel bir MHP-CHP Koalisyonu”nda kendisinin Başbakan olmasıdır!



İşte bu siyaset mühendisliğinin arka planında, İstanbul'un Derin Baronları ile Paralel Yapı var.



MHP'deki aday adaylarından Koray Aydın dahi “Meral Hanım'ın Paralel Yapı tarafından desteklendiğini” dile getirdi.



*


Mehmet Moğultay, Adalet Bakanı olduğu dönemde “Beş bin kişilik kadroyu örgütlerime vermeseydim de, MHP'ye mi verseydim?” diye konuşmuştu. 1994-1995 döneminde Adalet Bakanlığı yapan Mehmet Moğultay'ın bu sözleri vaktiyle çok tartışılmıştı.



Ortadoğu gazetesi yazarı Yıldıray Çiçek “MHP'ye kayyım atayan Ankara 12.Sulh Mahkemesi hâkimi Ümran Kaptan'ın Moğultay döneminde göreve başlayanlardan” olduğuna dikkat çekiyor!



Paralel “Kâinat İmamı!” 18 Haziran 1999'da yayınlanan, 1995 yılına ait bir sohbetinin video görüntülerinde aynen şöyle diyordu: “İcabında mahkemenin altını üstüne getireceksiniz, avucunuza alacaksınız. Avukat da kiralayacaksınız, hâkim de!”



«



Aradan geçen yıllar zarfında,

Paralel Yargı

inşa edildi…



Yargı kararları, “Pensilvanya'nın iki dudağı” arasındaydı!



17 Aralık 2013'ten sonra Paralel Yargı'nın üzerine gidilse de, hala daha Yargı'da Paralel tesir belli ölçüde etkisini devam ettiriyor…



“Görev alanında olmadığı; yetkisi bulunmadığı halde” Gemerek Mahkemesi'nin tedbir kararını kaldırmaya çabalayıp 15 Mayıs'ta MHP Kurultayı yapılabilmesi için sahneye çıkan şu Ankara İkinci İcra Hukuk Mahkemesi hâkimi de, Paralel Yapı'ya mensuptur!



*


Paralel'in Mister Locaefendi'si, dönemin Başbakanı Tansu Çiller'e “iki kadın milletvekilini bakan yapması için” Nurettin Veren ile haber yollamıştı: O isimler, Işılay Saygın ile Meral Akşener'dir! Akşener, 8 Kasım 1997'de İçişleri Bakanlığı'na getirilmişti.



HILLARY İLE GÖRÜŞMEYİ REDDEDEN KİMDİ?


Kasım ayındaki ABD Başkanlık Seçimi'nde kazanmasına neredeyse kesin gözüyle bakılan Hillary Clinton, Obama'nın ilk döneminde ABD Dışişleri Bakanı iken Türkiye'ye geldiğinde…



İstanbul'da Kemal Kılıçdaroğlu, Selahattin Demirtaş ve Meral Akşener ile ayrı ayrı görüşmüştü! (17 Temmuz 2011)



MHP lideri Devlet Bahçeli mi, Bayan Clinton'ın görüşme talebini reddetmişti!



Hillary Clinton, Conrad Oteli'nde Akşener'le 20 dakikalık bir görüşme yapmış; o görüşmeye ABD'nin o dönemde Ankara Büyükelçisi olan Francis Ricciardone de katılmıştı. Görüşmede Akşener'e eşlik eden ve sol yanında oturan kişi Ali Serim'di.



Mister Serim'i, İstanbul Rum Patriği Bartholomeos'u (asıl adı Dimitris Arhondonis) ziyaretinden de hatırlıyoruz!



Mister Locaefendi'nin “çok sevdiği” Bartholomeos'tan söz ediyoruz!



*


Locaefendi, 4 Nisan 1996 tarihinde Patrik Bartholomeos'la ilk kez bir araya gelmişti: Görüşme, Galatasaray'ın eski başkanı Adnan Polat'a ait Polat Rönesans Otel'de gerçekleştirilmişti…



Patrik Bartholomeos, 1996 yılı bitmeden Locaefendi ile bir kez daha bir araya geldi. İkincisi, geniş katılımlı bir “diyalog” programıydı! “Dinlerarası Diyalog” Vatikan'ın “uzun soluklu” derin projesidir.



Orada, İstanbul Rum Patriği Bartholomeos kürsüye çıkmış ve

“Sayın Hocamızla birbirimizi çok seviyoruz”

demişti!


#Yeni Başbakan
#Paralel Yargı
#AK Parti
#ABD Başkanlık Seçimi