Toplantımızın başında, gurubumuzun yayın politikalarının milletimizin bütün kesimleri tarafından onaylandığını gösteren saygın bir araştırmanın sonuçlarından söz etmek istiyorum…
ABD düşünce kuruluşu
desteğiyle Türkiye'de yapılan araştırmada grubumuzun iki yayın organı Hürriyet ve Posta iki alanda da en üst sırada yer aldı. Bu alanlardan birincisi, 'en fazla haber alınan gazete' kategorisidir. İkinci alan ise, 'siyasi parti taraftarlarının tercih ettiği gazete' kategorisi: bu alanda Hürriyet ve Posta, dört farklı partiye oy veren (AK Parti, CHP, MHP, HDP) vatandaşlarımızın tercih ettikleri gazeteler oldular. Tarafsızlık algısı bakımından her iki gazetemiz önde geldi, bu bakımdan çok önemlidir…
*
Bu satırlar, Aydın Doğan'ın sihirbazlık mesleğindeki yeteneğini gösteriyor!
Evvela, Baronsal Hürriyet ve Posta ikilisinin yayın politikaları milletimizin bütün kesimleri tarafından tasdik edilmiş olsaydı; Doğan Grubu'nun “Aman ha, tek başına iktidara gelmesin!” diye kırk takla attığı AK Parti yüzde 49.5'lik parlak bir seçim zaferi elde edemezdi!
7 Haziran ve 1 Kasım genel seçimleri öncesinde başta Hürriyet ve Posta olmak üzere Doğan Medyası'nın yayınları incelendiğinde; AK Parti'ye nefreti zirveye çıkan grubun HDP ve CHP için seferber olduğunu görebilmek hiç de zor değildir.
7 Haziran öncesinde CNN Türk ekranlarında uzunca bir süre asılı kalan alt başlıkta
repliği okunuyordu…
Doğan Haber Ajansı da
diye tweet atmıştı!
“Unutuldu; geldi geçti” sanılmasın!
*
Aydın Bey'in söz konusu anketin sonuçlarından yola çıkarak sözünü ettiği
mı; göz boyamadan, bu yolda algı oluşturmaktan ezcümle hikâyeden ibarettir.
German Marshall Fund'ın himayesindeki “Al gülüm, ver gülüm” tarzındaki şu anketin sonuçları; iddia ettikleri gibi Hürriyet'i
yapmaz!
Ecnebi Hürriyet, partiler üstü bir gazete olsaydı; son iki seçimdir bariz bir biçimde 'canla başla' Terör Partisi'ni yani HDPKK'yı desteklemezdi!
*
İddia ettikleri üzere; Hürriyet ve Posta “Kutuplaşmış Türkiye'nin makul sesleri…” falan da değildir:
Uzun yıllar boyunca Türkiye'yi kutuplaştıranlar (bunu misyon edinenler) artı “hiçbir zaman makul olamayanlar” şimdi utanmadan bir de üste çıkmaya yelteniyorlar, caka satıyorlar!
*
Mevzu açılmışken; Aydın Doğan'ın “kapalı kapılar ardında”
yılında söylediklerini hatırlatmanın tam sırasıdır.
cümlesini muhatabına itirazla sarf eden
'dan başkası değildir!
O dönemde Doğan Grubu'nda yazarlık yapan bir meslektaşımızla (adı bende saklı) sohbet ederken “tam olarak” böyle diyordu, Aydın Bey!
Bu arada…
Doğan Grubu adına “zevahiri kurtarmak” maksadıyla “yalanlama” cihetine giderlerse; boşa kürek çekeceklerini peşinen söylemeliyim!
*
Hadisenin bir de
boyutu var…
“Düşünce Kuruluşu” kamuflajlı
'nin, başta
olmak üzere Batılı istihbarat servisleriyle münasebeti sır değildir!
CIA eski başkanlarından James Woolsey'nin eşi Suzanne Woolsey, GMF'de “Danışma Meclisi” üyesi ve direktörüdür.
Derin Washington tarafından inşa edilen GMF'nin kuruluşu 1972 yılındadır. Dönemin Almanya Başbakanı Willy Brandt, Harvard Üniversitesi'ne giderek Marshall Fonu'nun unutulmaması gerektiğini vurgulamış, kısa bir süre sonra GMF doğmuştur!
Mustafa Yıldırım, “Ortağın Çocukları” adlı kitabında, GMF'nin kuruluşunu şu satırlarla izah ediyor:
“Vietnam'ın işgali nedeniyle, ABD Avrupa'da halk desteğini yitirmişti. Atlantik'in iki yakasında (ABD ve Batı Avrupa) devlet yönetimleri, karteller, mafya şebekeleri endişeli idiler. Devlet memurları, işadamları, aydınlar, gazeteciler ve gençler arasında oluşturulan yarı açık istihbarat ağı yetersiz kalıyordu. Daha geniş ve kalıcı bir destekçiler ağı kurulmalıydı.”
(Sayfa: 78, Ulus Dağı Yayınları)
*
German Marshall Fund yöneticilerinin tümüne yakını
'ın yönetimindeki
ın (Council on Foreign Relations) üyesidir! GMF yöneticilerinin birçoğu da Trilateral Komisyon'a üyedir!
BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.