|
Yine yeni yeniden Real Madrid

Devler Ligi'nin tartışmasız bir numarası Real Madrid, Borussia Dortmund'un peri masalsına son verdi.


90 bin kapasiteli Wembley Stadyumu'nda oynanan finalin ilk yarısında Alman ekibi, daha üstün bir görüntü çizdi. Özellikle Dortmund'un sağ beki Julian Ryerson, turnuvanın yıldızı Vinicius Junior'ı çok iyi savundu. Hızlı kontra ataklarla da Real Madrid kalesini zorlayan Edin Terzic'in öğrencileri, aradığı fırsatları buldu ancak değerlendiremedi. Dortmund, özellikle Karim Adeyemi ve Fülkurg ile yakaladığı net pozisyonları cömertçe harcadı. Finallerin takımı Real Madrid'e karşı yakaladığınız bu şansları değerlendiremeyince yenilgi de kaçınılmaz oluyor.


İkinci yarıda daha etkili olan Real Madrid, Toni Kross'un oyun aklıyla geliştirdiği ataklarla Dortmund kalesini yoklamaya başladı. Maçta müthiş kurtarışlara imza atan Gregor Kobel, daha fazla direnemedi ve eflatun beyazlılar Dani Carvajal ve Vinicius Junior ile golleri bularak finali kazandı.


Arda Güler, maçta süre alamasa da 18 yaşında Şampiyonlar Ligi kazanan ilk Türk futbolcu olarak tarihe geçti. Finalde oynama şansı bulamayan bir diğer milli futbolcumuz Salih Özcan ise finali kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı.


Real Madrid, bu arenada 1981'den bu yana hiç final kaybetmiyor. 18. kez final heyecanı yaşayan eflatun-beyazlılar, kupayı 15. kez müzesine götürerek kendisine ait olan rekoru geliştirdi. 5 kez ile Şampiyonlar Ligi'ni en fazla kazanan teknik direktör olan Carlo Ancelotti de Pep Guardiola ve Zinedine Zidane ile arasındaki farkı açtı. Devler Ligi'ndeki tek şampiyonluğunu 1997'de elde eden Dortmund'un ikinci kupa hayali ise bir başka bahara kaldı.

#Şampiyonlar Ligi
#Real Madrid
#Borussia Dortmund
3 ay önce
Yine yeni yeniden Real Madrid
Transfer kaosu
Bu oyun gelişir
Gannuşi’den Gazze’ye giden yolu kim kapatıyorsa?
Dünya bize gebe, biz hakikate…
“Ya kezzabi ya a’milil Amrikani / yallah irhal ya Sisi”