|
Merhametin adı: Ay Yıldız

Türk, güçlü ve cesur ruhuyla destanlara konu olmuş, hakkaniyetin, adaletin ve merhametin sembolü. Coğrafyası ne olursa olsun, mazlumun yanında zalime karşı dimdik duran, Albayrağın gölgesinde özgürlük ve bağımsızlık aşkıyla yanan, mazlum coğrafyaların umudu, köklü bir medeniyetin gururlu evladı.

Tarih boyunca zorda kalan tüm halklara yardım eli uzatmayı görev bilen bu aziz millet bugünlerde kritik bir eşikte. Suriye’de iç savaş nedeniyle yerlerinden yurtlarından edilen milyonlarca insana kucak açan bu millet, devletle el ele vermiş, mültecilerin/göçmenlerin barınma, eğitim, sağlık ve güvenlik hizmetlerinin sağlanması için fedakârlıklar göstermiştir.
Türk halkı yanı başında yaşanan trajediye kayıtsız kalmamış, ekmeğini, merhametini, kardeşliğini ve yüreğini paylaşmaktan geri durmamıştır. Tüm dünya üç maymunu oynarken insanlık dersi vermiş, milyonlarca mazlumun umut ışığı olmuştur. Bu süreçte vatanı ateş içinde yanarken kaçanlara değil çocuk, kadın ve yaşlılara sonsuz hassasiyet göstermiştir.

AÇIK PROVOKASYON
Jeopolitik buhran çevresinde ayakta kalmaya çalışan Türkiye bir kez daha hedefe oturmuş durumda. Ekonomik ve siyasi olarak alternatif arayışı, bölgesel barış ve istikrarı sağlamaya liderlik etme çabası bir kez daha gölgelenmeye çalışılıyor.
Bölgemizde yaşanan hiçbir gelişme tesadüfi olmadığı gibi Kayseri’de başlayan yurdun farklı bölgelerine taşınmaya çalışılan, sınır ötesinde harekete geçirilmeye çalışılan tüm eylemlerin Suriye ile normalleşme vurgusunun üzerine gelmesi bir kez daha düşünmeyi zorunlu kılıyor. Kayseri’de meydana gelen olaylar sonrası paylaşım yapan hesapların %37’sinin BOT hesap olması, paylaşımların %68’inin provokatif amaçlı olması bile sınır içinde ve ötesinde organize kötülüğün hedefi haline getirilmeye çalışıldığımızın işareti olarak dikkat çekiyor.
Sınırımıza terör devleti kurma planları her geçen gün sekteye uğrayan istihbarat örgütlerinin toplumun dinamikleri ile oynama çabasını görmezden gelmemeli, sağduyumuzu korumalıyız.
Tarih boyunca hoşgörü ve misafirperverliği ile tanınan Türk milletinin ve devletinin gerektiğinde Ay Yıldız uğruna demir yumruğunu saklamayacağını da kimsenin göz ardı etmemesi gerekiyor.
Toplum genelinde karşıtlık iklimi oluşturan bu gerilimin sonlanması, Suriyelilerin evlerine dönmesi için somut adımlar atmaya hazırlanan devletin çabalarını provokatif eylemlere kapılıp, boşa çıkarmamamız gerekiyor. Sağduyu içerisinde artan çözüm beklentisine karşılık vermeye çalışan devlet anlayışının yanında durmalı, vatana, millete, devlete, Albayrağa her zamankinden daha sımsıkı sarılmalıyız.
Bizde bayrağa uzanan eller kırılır.
#Porovokasyon
#Göçmen
#Suriyeli
#Özgür Bayram Soylu
2 ay önce
Merhametin adı: Ay Yıldız
Esir Şehirlerin eserleri
Bu mel’un amacı nasıl engelleriz
İki dağ arasında
Enflasyonun sosyolojisi
Demokrasi mi piyasaları bozuyor, piyasalar mı demokrasiyi?