Çok az bir okurun merak edebileceği bu iki yazardan Selahattin Enis ve kitabı üzerinde biraz durayım:
Selahattin Enis (Atabeyoğlu), 1892’de Antalya’da doğmuş. Hukuk eğitimi görürken Birinci Dünya Savaşı’nın çıkması üzerine askere eğitimi yarım kalmış, savaştan sonra Âyan Meclisi kâtipliği, Demiryolları İdaresi Müfettişliği, Devlet Demir Yolları şefliği yapmış. Sonra gazetecilikte karar kılan Selahattin Enis, gazetecilik hayatına Tanin’de (1912) başlayıp, Mütareke ve Cumhuriyet dönemlerinde Payitaht, İleri, İkdam, Vakit, Son Saat, Cumhuriyet ve Son Posta gazetelerinde görev alarak, yazı işleri müdürlüğüne kadar matbuatın hemen her aşamasında çalışmış. Kaplan adlı bir dergi de çıkartan (1919) Selahattin Enis, Şebâb dergisinde de yazı işleri müdürlüğü yapmış ve 11.06.1942 tarihinde İstanbul’da zatürreeden ölmüş.
“Özel bir basım” derken, Latin harflerine aktarılan metin, cilt iplikleri açıkta bırakılarak, sade bir kapakla kitap halinde basılırken, günümüz Türkçesine aktarılan metin de, dörder sayfalık tabloid boyda, birleştirilmeksizin yani fasiküller halinde basılmış ve her ikisi de karton bir kutu içinde toplanmış.
Reyhan Tutumlu ve Ali Serdar, jenerikte “Dizi Editörleri” olarak da zikredildiklerine göre, demek ki bu uzun soluklu bir yayın faaliyetinin ilk örnekleriyle yüz yüzeyiz.
BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.