|
Derin analiz

Türk futbolu önemli bir virajda. Galatasaray’ın son iki Süper Lig şampiyonluğu, camiaya çok büyük prestij, özgüven ve yeni hedefler getirdi. Bu sayede yeniden seçilen Dursun Özbek ve yönetimi, 25. şampiyonluk ve 5 yıldız için kolları sıvamışken, Erden Timur’un istifası ve açıklamalarıyla sarsıldı. Bence de Erden Timur’un ayrılışı ve kendi deyimi ile 'itibarsızlaştırılmaya' çalışılması, ayrılış şekliyle hiç şık olmadı çünkü Florya’da aile ortamının sağlanması ve teknik direktör Okan Buruk ile olan mükemmel iletişimi şampiyonluğun en önemli nedeniydi.

Bu arada en büyük rakip Fenerbahçe, bu durumdan haklı olarak çok mutlu oldu. Devamlı lig ikincisi olmaktan yıpranan ve sportif başarı kazanamayan sarı-lacivertliler, dünya futbolunun son 20 yıldaki en önemli teknik direktörlerinden Jose Mourinho’yu takımın başına getirdi ve bu, çok da doğru bir hamleydi. Galatasaray taraftarı bu durumu yakından takip ediyor ama özgüvenlerinde en ufak bir zedelenme yok. Çünkü Galatasaray geri durmaz; genlerinde var.

Şöyle düşünmek lazım: Mevcut şampiyon kadro korunuyor. Yöneticilerle yaptığım sohbetlerde, direkt formayı sırtına geçirecek yıldız futbolcuların Florya yolunda olduğu ve görüşmelerin çoktan başladığı belirtildi. Sağ bek, sol bek, atletik ve oyunun her anında olan bir 8 numara ile müthiş bir forvet ve 10 numara transferi ile modern futbolun Avrupa’da en iyi uygulayıcısı teknik direktör Okan Buruk ile (tüm Türkiye’yi, dinamiklerini ve bu kaos ortamını çok iyi yönettiği ispatlı) yine şampiyonluğun en büyük favorisi olarak, önümüzdeki sezon son maça kadar şampiyonluk iddiasını sürdürecektir. Kuşkum yok.

Fenerbahçe’nin de süper transferler yapacağı aşikar; ancak biten sezonda sarı-lacivertliler daha kaliteli ve zengin kadroya sahip olmasına ve rekor puan toplamasına rağmen mutlu sona ulaşamadı. Fenerbahçe’deki iç çekişme ve karşılıklı ithamlar devam ederse sonuç aynı olur. Galatasaray’ın huzuru bozulmasın yeter.

Bir diğer büyük kulübümüz Beşiktaş ile ilgili şu anda bazı şeyleri söylemek için erken; görünen o ki, teknik direktör Giovanni van Bronckhorst’un gelmesi Beşiktaş camiası için olumlu bir hava estirmeye başladı. Ancak teknik analiz konusunda Beşiktaş’ın ve taraftarının neler beklediğini ve neler istediğini yakın zamanda hayata geçirebilecek mi, Beşiktaş yönetimi bunları gerçekleştirebilecek mi, taraftarına neler sunacak hep beraber göreceğiz. Bir sonraki yazımda Beşiktaş için de çok önemli açıklamalarımı sizlerle paylaşacağım.


#spor
#futbol
#Oğuz Altay
3 ay önce
Derin analiz
Transfer kaosu
Bu oyun gelişir
Gannuşi’den Gazze’ye giden yolu kim kapatıyorsa?
Dünya bize gebe, biz hakikate…
“Ya kezzabi ya a’milil Amrikani / yallah irhal ya Sisi”