|
Telaş ve tur

Fenerbahçe''de bir telaş, bir telaş. Maç başlar başlamaz hücuma kalktı sarı-lacivertli takım. Sanki beraberliğe ihtiyacı olan taraf Fenerbahçe değil de konuk ekip, E.Frankfurt. Olacak iş değil. Tamam, tur için beraberlik yetiyor diye, beraberliğe oynamak doğru değil. Ancak hakemin düdüğüyle birlikte, kontrolsüz hücumun ne gereği vardı. Zico''nun oyuna başlarken, kadrosu doğru ama stratejisi yanlıştı. Nitekim, maçın daha 7. dakikasında, Fenerbahçe skor olarak geri düştü. Takahara''nın attığı bu golden sonra, Fenerbahçe''de telaşın dozu da yükseldi. Çabuk bir gol bulma arzusu, beraberinde pozisyonlar getirmesine karşın, final pasları ve ortalarının isabetsiz olmasına neden oldu. Başta Deniz olmak üzere, Tuncay ve Önder bu bölümde önemli pas hataları yaptı. Bu oyuncular arasında çalışkanlığı ile dikkat çeken Tuncay''ın hırsını kontrol edememesi Fenerbahçe adına önemli bir dezavantajdı.

Fenerbahçe,ilk yarıda iyi kapanan Frankfurt savunmasını aşmakta zorlandı. Konuk ekibin bireysel olarak öne çıkan oyuncuları yoktu ama mücadele güçleri ile özellikle oyun disiplinleri mükemmeldi. Fenerbahçe oyunu rakip alan yıktığı dakikalarda gerek kanatlarda, gerekse savunma arasında arzuladığı etkinliği gösteremedi.

Maçın ikinci yarısında Fenerbahçe''nin oyunu rakibin alanına yıkacağı kesindi. Önemli olan bu anlarda karşı ataklarda dikkatli olmaktı. Ancak ne ilginçtir ki Fenerbahçe, Srteit-Takahara yapımı golün kopyasını ikinci yarının hemen başında bir kez daha yedi.

Fenerbahçe iki farklı yenik duruma düştükten sonra Zico''nun Mehmet Yozgatlı''yı oyuna alması doğru bir hamleydi. Gerçi Mehmet arzulanan kadar etkili olmadı ama yine de oyunu sağ kanada doğru genişlemesini sağladı. Bu dakikalarda Fenerbahçe''yi ateşleyecek gol,bir duran topla geldi ve Fenerbahçe uzun zamandır unuttuğu silahıyla maça ortak oldu.

Ben böyle bir durumda Kezman-Deivid değişikliğine sıcak bakmam. Fenerbahçe''yegol lazımken Kezman''ı çıkarmak doğru değildi. Deivid ve Semih''in girmeleri doğru ama ilk çıkan Kezman olmamalıydı. her şeye karşın Zico''nun hakkını verelim, turu getiren golde hem Deivid''in hem de Semih''in payı vardı.

Bu arada Semih''in iki sarı kart sonrası kendisine kırmızı kart göstermeyen Wegereef''i uyarıp, oyunda çıkması bir facianın önlenmesi açısından çok doğru bir davranıştı.

Sonuçta Fenerbahçe ecel terleri döktüğü maçta, nefes nefese kendini bir üst tura attı.Sarı-lacivertliler tur keyfini yaşarken, büyük hedeflere yürümek istiyorsa savunmada yaptığı hataları da dikkatten kaçırmamalı.

18 yıl önce
Telaş ve tur
Eşyanın tasallutundan kurtulmak ve eşyaya tasarrufta bulunmak...
Dünün mutlu yarının umutlu olabilmesi için...
Faiz kararları ne anlama geliyor?
OVP’de kamu personeline ve kamu yönetimine ilişkin yeni yol haritası
Medyanın gerçekliği ve toplumsal hadiseler