Yeni Şafak

TSK'nın PKK’ya attığı 'teslim olun' bildirisini bulup okudu: Bu fırsatı kaçırmayın devlet affedicidir

14:1122/04/2025, Salı
G: 22/04/2025, Salı
Diğer

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Irak’ın kuzeyinde bulunan Duhok’un Zebari bölgesine hava yoluyla yeni bildiriler bırakarak PKK’lı teröristlere silah bırakma ve teslim olma çağrısında bulundu. Hem Türkçe hem de Kürtçe hazırlanan bildirilerde, “Bu fırsatı kaçırmayın. Devlet affedicidir. Mağaralardan çıkın, insanca bir yaşam sürün.” ifadeleri yer aldı. Bildiriyi bulan yerel halktan biri, “Türk savaş uçakları buraya PKK için bu bildirileri attı. Abdullah Öcalan’ın adının geçtiği çağrılar hem Türkçe hem Kürtçe yazılmış. Dağlarda olan PKK için silah bırakma çağrısı var.” dedi.

"Bu fırsatı kaçırmayın, devlet affedicidir"

Kürtçe yazılı bildirilerde, daha önce teslim olan teröristlerin devletin şefkatli yaklaşımı ile karşılaştığı belirtilerek, "Bu fırsatı kaçırmayın. Devlet affedicidir. Mağaralardan çıkın, insanca bir yaşam sürün." denildi.


"Size yol gösterelim"

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın örgütün lağvedilmesi ve silahların bırakılması yönündeki çağrısına da yer verilen bildirinin son kısmında şu ifadeler yer aldı: Abdullah Öcalan, örgütün kendini feshetmesini ve silahların bırakılmasını istedi. Bu fırsatı kaçırmayın. Kendinizi devletin adaletine bırakın. Bize güvenin, mağaralardan çıkın, insanca yaşayın, size yol gösterelim.

#PKK
#TSK
#Bildiri
#Uyarı
Yorumlar

Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.

Henüz yorum bulunmuyor

İlk yorumu siz yapın.

Kapat

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.