|

PKK’dan alçak plan: Gizlenmek için ormanı yaktılar

18:45 - 27/06/2024 Perşembe
Güncelleme: 19:03 - 27/06/2024 Perşembe
Yeni Şafak

Irak'ın kuzeyinde kaçacak delik bulamayan PKK'lı teröristler ormanları yakıyor. Dergele köyündeki sivilleri kalkan yaparak birliklerimize havan atışı yapan teröristler, yerlerinin tespit edilememesi için ormanları ateşe vermeye başladı.

Türkiye'nin kararlı operasyonları sonucu dağılma noktasına gelen terör örgütü PKK'nın bir alçak planı daha ortaya çıktı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), kaçacak delik bulamayan PKK'lı teröristlerin gizlenmek adına Irak'ın kuzeyinde ormanları ateşe verip gizlenmeye çalıştığını ifade etti.

Teröristlerin Dergele köyündeki sivilleri kalkan yaparak Mehmetçik'e havan atışı yapan teröristlerin yerlerinin tespit edilmemesi için ormanları ateşe verdiğini belirten MSB, "Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sivillere ve meskûn mahallere yönelik hassasiyetini bildikleri için hem köylüleri kalkan yapan hem de gizlenebilmek için ormanları ateşe veren teröristler, yıllardır yaptıkları gibi Irak kuzeyindeki sivil halkı tehlikeye atmaya çalışıyor." dedi.

PKK'dan Türkiye'ye iftira girişimi

X hesabından yaptığı paylaşım ile terör örgütü PKK'nın alçak planını deşifre eden MSB, teröristlerin, ateşe verdikleri yerlerde de yerel halkı "Türk Silahlı Kuvvetlerinin açtığı ateş sonucu ormanlar yandı." şeklindeki yalanlarla kandırmaya çalıştığını; girdikleri köylerde etrafa ateş açarak sivillerin canlarını ve mallarını tehlikeye attığını da kaydetti.

"Teröristler Mehmetçik'in pençesinden kurtulamayacak"

Terör örgütü PKK'nın ne yaparsa yapsın TSK'nın sivillere, yerleşim yerlerine, çevreye ve doğaya olan hassasiyetinin devam edeceğinin altını çizen MSB, "Teröristler ise Mehmetçiğin pençesinden kurtulamayacak!" dedi.




#PKK
#Terör Örgütü
#Kuzey Irak
#Orman yangını
3 gün önce