|

Ersin Çelik 15 Temmuz destanının nasıl yazıldığını anlattı: Kahramanlık ruhu bizim fıtratımızda var

10:59 - 15/07/2024 Pazartesi
Güncelleme: 15:39 - 15/07/2024 Pazartesi
Yeni Şafak

Yeni Şafak İnternet Yayın Yönetmeni Ersin Çelik, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde TRT Haber'de tarihi gecede yazılan kahramanlık destanını anlattı.


Yediden yetmişe milletin, darbeci hainlere karşı duruşuna vurgu yapan Çelik, kahramanlık ruhunun Türk toplumunda her zaman var olduğunu söyledi.


Çelik, "Halk kendi vazifesini bekliyordu. Emir mi aldılar hayır. Köprüde toplumun tamamını temsil eden insanlar vardı. O an bir vatan müdaafası yapmak gerekiyordu. Kalbi bir şey vatan savunması. Burada inanılmaz görüntüler vardı, filimlerde canlandırılamayacak cesaret örnekleri var. Kurşunların üzerine yürüyen hanımefendiler var. Bir saat önce evde oturmuş çocuğuyla ilgileniyordu. Bir saat sonra vatanı savunan vatan için canını ortaya koyan kahramana dönüştü. Bu ruh yeri ve zamanı geldiğinde vazife ona eriştiğinde kendiliğinden ortaya çıkıyor. Çanakkale'deki o ruh 7-8 saatlik bir süreçte 15 temmuz gecesi ortaya çıktı. Bu bizim fıtratımızda var. Sosyolojik bir fıtrattan bahsediyoruz. Bu makamda olup da yüreği titremeyen bir insan yoktur. Şu makamdan yükselen Sela sesini duyunca başka bir ruha bürünüyoruz" dedi.

#Ersin Çelik
#15 Temmuz
#15 Temmuz Destanı
#15 Temmuz Hain Darbe Girişimi
1 ay önce