|

Tokat'ta FETÖ'den 7 kaymakam tutuklandı haberi

Tokat'ta, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında işlem yapılan 7 kaymakam, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Yeni Şafak
18:08 - 12/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 18:18 - 12/12/2016 Pazartesi
DHA

Tokat'ta, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında işlem yapılan 7 kaymakam, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.



Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY'nin mülkiye yapılanmasıyla ilgili olarak 100'üncü dönem kaymakamlarına yönelik soruşturma kapsamında aralarında görevde olan, ihraç edilen kaymakam ve kaymakam adaylarının bulunduğu 32 kişi ifadeleri alınmak üzere kente çağrıldı. Kente gelen 21 kaymakam ve 1 kaymakam adayı 22 kişinin ise ifadeleri alındı. Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ifadesi alınan 22 kişiden 7'si tutuklandı, 15 kişi adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Daha önce de 101'inci dönem kaymakamlarına yönelik soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan 43 kaymakamdan 12'si tutuklanmıştı. Toplamda tutuklu sayısı 19'a yükseldi. FETÖ/PDY'nin mülkiye yapılanmasına yönelik soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.



Tokat'ta FETÖ/PDY davası


Tokat'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "avukatlar" ve "Gaziosmanpaşa Üniversitesi" yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan sanıkların yargılanmasına devam edildi.



Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde 5 avukat hakkında hazırlanan 68 sayfalık iddianame kabul edildikten sonra açılan davanın üçüncü duruşması, Tokat Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.



Basına kapalı gerçekleştirilen duruşmaya, adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanan sanıklar M.B, F.K, Ş.T, K.T. ile tutuklu sanık S.A'nın katıldığı öğrenildi.



Sanıkların suçlamalarla ilgili olarak savunma yaptığı duruşma ertelendi.



FETÖ/PDY'nin Gaziosmanpaşa Üniversitesi yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan tutuksuz 3 sanığın yargılanmasına da Tokat Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. İfadelerin ardından duruşma 3 Ocak 2017 tarihine ertelendi.



"Terör örgütüne üye olma, silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçları ile "Terörizmin Finansmanın Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçuna yönelik soruşturmada FETÖ/PDY'nin avukatlar ve üniversite yapılanması içerisinde bulunmak suçlarıyla 8 kişi hakkında iki iddianame hazırlanmıştı.





#FETÖ
#PYD
#Tutuklama
#Tokat
8 yıl önce