|

Windows 10 Mobile'ın çıkış tarihi belli oldu

Windows 10 Mobile için (neredeyse) .exe dosyalarını yürütemeyecek bir Windows olacak diyebiliriz. Tabii biraz abarttık ama hedeflenen aşağı yukarı bu.

Yeni Şafak
23:56 - 10/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 20:56 - 10/06/2015 Çarşamba
Diğer

Nokia'yı satın almasının ertesinde mobil teknolojilere yönelik hamlelerinde ciddi bir artış gözlemlediğimiz Microsoft'un yeni nesil mobil işletim sistemi Windows 10 Mobile'ı (kısaca W10 M diyelim bundan sonra) yayınlayacağı tarih belli oldu.



Bildiğimiz gibi Microsoft akıllı telefon dünyasına yönelik en büyük yeniliği W10 M ile getirmeyi planlıyor. Şöyle ki, yazılım devinin planı mobil ve masaüstü ayaklarındaki ikiliği 'mümkün olduğunca' ortadan kaldırıp W10 ile W10 M'yi kaynaştırmak.



Bu bağlamda Windows'lardan tanıdığımız güvenlik, verimlilik, yönetim, ofis vb. yazılımların mobil platforma uyarlanması gibi yeniliklerin ötesinde iki işletim sistemi arası içerik aktarımı hatta dahası telefon veya tabletleri ekran, fare ve klavye ile kullanabilmek gibi sağlam hamleleri hayata geçirecek Microsoft.



Yani W10 M için 'neredeyse' .exe dosyalarını yürütemeyecek bir Windows olacak diyebiliriz. Tabii biraz abarttık ama hedeflenen aşağı yukarı bu.






Evet; bu girizgahın ertesinde haberimize geçebiliriz:



Bugün doğrudan Microsoft sözcülerden birisinin yayınladığı bir slayttan, W10 M'nin Eylül ayının sonunda çıkacağı onaylanmış oldu. Yani

'dan iki ay sonra gelecek.



Henüz hangi modellerin doğrudan W10 M yüklü biçimde geleceğine dair detaylı bir bilgi yok ancak ilk telefonun Lumia 940 olacağı tahmin ediliyor. Gerçi bu modelin haricinde Cherry Mobile ve Alpha Prime gibi modellerden de bahsediliyor ama o cihazlar ülkemize giriş yapmayacağı için bizim için bir anlam ifade etmiyor tabii.



Bu arada Microsoft'un orta seviye modeller de dahil bugün satışta olan pek çok modeline W10 M güncellemesi sağlayacağının da notunu düşelim. Misal

güncellenecek modeller arasında. Daha net biçimde ifade edecek olursak Lumia 430'dan Lumia 1520'ye kadar tüm modeller güncellemeyi alacak ki bu da şüphesiz platformun hem kısa hem de uzun vadede yaygınlığını arttırması yolunda atılacak en mantıklı adımlardan birisi.
















#windows
#windows 10
#windows 10 mobile
#akıllı telefon
9 yıl önce