|

SEAT Ibiza ile dünyanın en zorlu pistinde kaza yaptı

Nürburgring'de yer alan Yeşil Cehennem adını verdikleri dünyanın en tehlikeli pistinde bir SEAT Ibiza sürücüsü feci bir kaza atlattı. Virajı alamayacağını anlayan şoför hızlıca firene bastı ve fren kitlendi. Sonra ise olanlar oldu. İşte pistte yaşanan kazaya ait görüntüler ve aracın son durumu.

Yeni Şafak
11:53 - 6/09/2018 Perşembe
Güncelleme: 11:54 - 6/09/2018 Perşembe
Yeni Şafak
SEAT Ibiza
SEAT Ibiza

Nürburgring'de yer alan Yeşil Cehennem adını verdikleri pist dünyanın en tehlikeli pisti olarak biliyor. Profesyonel sürücülerin araçları test etmek için kullandıkları bu pist, genellikle korkunç kazalara neden oluyor. Uzun ve dar yapıya sahip pistin keskin virajları ile birçok araç ne yazık ki başa çıkamıyor. Bir de amatör sürücü iseniz kaza kaçınılmaz oluyor. Bir SEAT Ibiza sürücüsü de ne yazık ki bu korkunç deneğimi yaşıyor.

SEAT IBIZA'NIN FRENLERİ KİTLENİYOR!

Yayınlanan 28 saniyelik video da 3 kapılı hatchback Ibiza, hızla viraja girmeye çalışıyor. Lakin aracın virajı alamayacağını anlayan şoför, panikle hızlı bir şekilde frene basıyor. Akabinde frenleri kitlenen araç lastikleri bırakmayınca şoför araca yön veremiyor. Direksiyonu çevirmeye çalışsa da farda etmiyor ve bariyerlere çarpıyor. Çarpmanın şiddeti ile takla atacak pozisyona gelen araç neyse ki takla atmıyor ve yol kenarına sürüklenerek duruyor.

BURNU BİLE KANAMADI!

Çarpma sırasında akisleri kıran aracın sağ arka tekeri resmen geri dönüyor. Kaza bu sırada pistte yol alan araçlarında büyük bir tehlike atlatmasına neden oluyor. Neyse ki kaza haricinde korkulan olmuyor ve aracın şoförü ve yanınki kişi bunu bile kanamadan hızlıca kendini pistin dışına atmayı başarıyor.

İşte kazaya ait o görüntüler:


#SEAT
#Ibiza
#Yeşil Cehennem
#kaza
6 yıl önce