|

Samsung Galaxy Note 6: En iyinin daha da iyisi!

Adeta yok yok: Alüminyum 7000 alaşım, 6GB RAM, göz tarayıcısı ve IP68 sertifikası!

Yeni Şafak ve
00:07 - 9/04/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:07 - 9/04/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Bildiğimiz gibi Samsung her yıl iki çıkartma gerçekleştirir. İlk olarak yılın ilk çeyreğinde gelen Galaxy S serisiyle o yıla sağlam bir gerçekleştirip akabinde de yılın son çeyreğinde gelen Galaxy Note ile iyi başladığı yılı iyi bir şekilde tamamlar.



İşte görünen o ki bu yıl kendisi için öncekilerden de parlak bir şekilde geçecek. Galaxy S7 nesli ile mükemmel bir başlangıç yapan ve 10 milyona yakın ilk ay satışıyla tüm beklentilerin üzerinde bir başarıya imza atan G. Koreli dev, Note 6'da da sağlam bir bomba, hatta bombalar, patlatmaya hazırlanıyor.



'ın aktardığı habere göre, Galaxy Note 6:


  • a)
    IP68 sertifikası (suya ve toza dayanıklı)
  • b)
    Göz tarayıcısı

gibi iki önemli yenilikle gelecek.



Bildiğimiz gibi Note serisinin bundan önce suya/toza dayanıklı bir versiyonu olmamıştı hiç. Haliyle bu bir ilk olacak. İris tarayıcısı ise sadece Note serisi için değil hem Samsung hem de tüm ana akım üreticiler için bir ilk unvanını alacak.



Dahası modelin 6GB RAM ile geleceği de söyleniyor ki bu da açıkçası hiç sürpriz olmaz. Çünkü malum Note 3 de 3GB RAM ile gelen ilk akıllı idi. Diğer yandan Samsung'un 6GB'lık bellek modüllerinin seri üretimine geçtiğini de zaten biliyoruz.



Tüm bunların üzerine muhtemelen yine 5.7 ya da 5.8-inç büyüklüğünde gelecek 2K çözünürlüğünde SAMOLED ekranı, Exynos 8890/Snapdragon 820 yongasetlerini, microSD desteğini ve tabii ki kalemini de ekledik mi karşımıza çıkacak aletin kelimenin tam anlamıyla bir canavar olacağını söyleyebiliriz. Gerçi hiç sanmıyoruz ama bir de bataryayı tak/çıkar yapsalar tadından yenmez hani...



Bu arada Samsung'un Note 6'yı bu sene beklenenden erken tanıtabileceği de konuşulanlar arasında. Hedef Temmuz sonu lansmanı ve Ağustos çıkışıyla, Ekim'de çıkacak iPhone 7 Plus'ın öncesine alarak avantaj sağlayabilmek ki bu da açıkçası kulağa oldukça mantıklı geliyor.



Son olarak da Note 5'ten farklı olarak bu kez modelin Avrupa'da da tam ölçekli satışa sunulacağını aktaralım. Malum Note 5 İngiltere, Almanya ve Fransa gibi majör Avrupa pazarlarında pazara sunulmamıştı. Türkiye'de ise her ihtimale raflardaki yerini alacak.









#samsung
#galaxy note 5
#galaxy note 6
8 yıl önce