|

İşyerinde kart yerine çip dönemi

İsveç’in başkenti Stockholm’da yüksek teknoloji merkezi Epicenter, çalışanlarına yönelik ilginç bir yöntem kullanmaya başladı. Şirket, çalışanlarına dijital kimlik kartı vermek yerine derilerinin altına çip yerleştirerek işlemlerini gerçekleştirmesini sağlıyor.

Yeni Şafak
10:52 - 4/04/2017 Salı
Güncelleme: 15:52 - 4/04/2017 Salı
Yeni Şafak
Şu ana dek şirkette 150 kişiye bu çip enjekte edilmiş durumda.
Şu ana dek şirkette 150 kişiye bu çip enjekte edilmiş durumda.

Teknoloji alanında Ar-Ge çalışmalarıyla tanınan Stockholm merkezli Epicenter şirketi, çalışanlarına uyguladığı yeni sistemle dikkatleri üzerine çekti.

Kurumsal firmalarda kullanılan dijital kimlik kartı yerine çalışanlarının derisinin altına çip yerleştirerek işlemlerini gerçekleştirirken çip yardımıyla ofisin kapısını açabiliyor, içecek alabiliyor ya da akıllı telefonlarını kullanabiliyorlar.

Amacı hem zamandan kazanmak hem de daha güvenli bir çalışma ortamına sahip olmak olan bu çipler, radyo frekanslarını kullanarak kimlik tanımlaması için el derisinin altına şırınga aracılığıyla yerleştiriliyor.

Bu yeni teknolojiyi ofis ortamına uyarlayan CEO Patrick Mesterton yaptığı açıklamada, 12 milimetrelik çipin derinin altına RFID kodu yolladığını ve bu sayede ofisteki teknolojik aletlerle iletişime geçilebileceğini söyledi. Çip taktırmanın opsiyonel bir tercih olduğunu söyleyen Mesterton, şirket içerisinde 150 kişinin çip teknolojisini derisinin altına enjekte ettirdiğini ve bu durumun memnuniyet verici olduğunu sözlerine ekledi.


#Çip
#Bilim
#İsveç
7 yıl önce