|

Yeni hedef Van Gölü

Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy, Van Gölü'nde yeni bir rekor denemesi yapacak.

Aa
00:00 - 11/03/2013 Pazartesi
Güncelleme: 11:35 - 11/03/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Yeni hedef Van Gölü
Yeni hedef Van Gölü

Çıldır Gölü'nde yapmayı planladığı 131 metre yatay dalış rekor denemesini hava muhalefeti nedeniyle iptal eden Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy, Van Gölü'nde yeni bir rekor denemesi yapacağını belirterek, 'Çıldır'da yatay kıramadığım rekoru Van Gölü'nde dikey kıracağım' dedi.

Ulusoy, Haziran ayında Van Gölü'nde yeni bir rekor denemesi yapacağını söyledi. Çıldır Gölü'nde Şubat ayında yapmayı planlandığı rekor denemesini hava muhalefeti nedeniyle gerçekleştiremediğini ifade eden Ulusoy, bundan sonraki hedefinin Van Gölü'nün dibinde Türk bayrağını çıkarmak olduğunu belirtti.

Asıl branşının dikey dalış olduğunu vurgulayan Ulusoy, bu nedenle Van projesinin Çıldır Gölü'nün tam tersine başarılı geçeceğine inandığını söyledi. Yaptığı rekorların genellikle derin dalışlar olduğunu anımsatan Ulusoy, şöyle devam etti:

'Geçen yıl bazı aksiliklerden dolayı gidemediğim Van Gölü'ne bu yıl Haziran ayı ortalarında gitmeyi planlıyorum. Kulübüm ODTÜ ile bir Van yolculuğu yapacağız. Buradaki derin dalış dünya rekoru 62 metredir. Bunun üzerine çıkmayı hedefliyorum. Normalde denizlerde 103 metreleri gördüm. Burada 62 metreyle rahat bir dünya rekoru olacak benim açımdan. Bu nedenle bundan sonra hedefimi Van'daki dünya rekoruna kilitliyorum. Çıldır'da yatay kıramadığım rekoru Van'da dikey kıracağım.'

12 yıl önce