|

Uruguay'ın formasındaki '4' yıldızın hikayesi

Dünya Kupası'nın gediklilerinden Uruguay, Rusya'daki turnuvaya ikide iki yaparak başladı. İlk maçta Mısır'ı 1-0 yenen Güney Amerika temsilcisi ikinci maçta ise Suudi Arabistan'ı mağlup etti. Grubunda Rusya ile liderlik mücadelesi verecek olan Uruguay'ın formasındaki 4 yıldız ise tartışma konusu oldu. 1930'dan itibaren düzenlenen Dünya Kupası'nı iki kez kazanan Uruguay'ın formasında 4 yıldızı tercih etmesinin perde arkasında ise FIFA'ya tepki var.

Yeni Şafak
18:12 - 21/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 19:32 - 21/06/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Uruguay Milli Takımı, formasındaki armasında '4' yıldız kullanmayı tercih ediyor.
Uruguay Milli Takımı, formasındaki armasında '4' yıldız kullanmayı tercih ediyor.

Dünya Kupalarının gediklilerinden Uruguay, Rusya'daki turnuvada ikide iki yaptı. Rusya ile grubunda liderlik maçına çıkacak olan Güney Amerika temsilcisinin armasının üstündeki 4 yıldız ise tartışma konusu oldu.

Dünya Kupaları tarihinde 2 şampiyonluğu bulunan ve bu sebeple formasında 2 yıldız kullanması gereken Uruguay'ın bu tercihinin perde arkasında ise 1924 ve 1928 yılında düzenlenen Olimpiyatlar var.

  • Güney Amerika ekibi, 1924 ve 1928 yıllarında düzenlenen Olimpiyatlarda kazanılan şampiyonluklarının da kayıtlara geçirilmesini istiyor. Ancak FIFA o organizasyonların Dünya Kupası organizasyonu olmaması sebebiyle bu isteği reddediyor.
Uruguay Futbol Federasyonu da bu sebeple formalarındaki arma üstünde 4 yıldızı tercih ediyor. FIFA'ya tepki olarak bu ısrarını devam ettiren Uruguay, katıldığı Dünya Kupası organizasyonlarında 4 yıldızlı formaları giyme kararını Rusya'da da sürdürüyor.

#Uruguay
#Dünya Kupası
6 yıl önce