|

Örnek bir lider

Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz darbe girişimi sırasında örnek bir liderlik yaptığını belirterek, “Cumhurbaşkanımız dışında bu süreci başka türlü nasıl atlatırdık inanın düşünmek bile istemiyorum" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 03:19 - 9/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Hidayet Türkoğlu
Hidayet Türkoğlu

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında ve sonrasında ortaya koyduğu liderliğin herkese örnek olduğunu belirtti. TBF başkanlığının yanı sıra Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olan Türkoğlu, ülke olarak çok şanslı olduklarını vurgulayarak, "Sayın Cumhurbaşkanımızın o süreçte göstermiş olduğu liderlik gerçekten örnek gösterilecek bir durumdu. O soğukkanlılık, o olaya hakim olma hissiyatı herkes tarafından görülmüştür.



Zaten Cumhurbaşkanımız dışında bu süreci başka türlü nasıl atlatırdık inanın düşünmek bile istemiyorum" dedi. Türkoğlu, Türkiye'nin inanılmaz bir süreçten geçtiğine dikkati çekerek, "Ancak her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. 15 Temmuz'u anlatmak adına düşüncelerimiz var. Konuyla ilgili 'basketbol olarak neler yaparız' şeklinde bir çalışma yapıyoruz" ifadelerini kullandı.



TÜM BRANŞLARA TAM DESTEK


Recep Tayyip Erdoğan ile yaz döneminde zaman zaman basketbol oynama fırsatı bulduklarını kaydeden Türkoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın futbol geçmişi var. Ancak bütün spor branşlarının başarılı olmasını isteyen biridir. Bütün organizasyonlarda her türlü desteği veriyor" dedi. Basketbol kariyerinin ardından federasyon başkanlığı deneyimi yaşayan Türkoğlu, sporculuğun her zaman daha kolay olduğunu ifade etti.


#Recep Tayyip Erdoğan
#TBF
#Hidayet Türkoğlu
8 yıl önce