|

Küresel kriz

Ay Yıldızlılar Bosna Hersek'ten 7, İspanya ve Belçika'dan 3'er gol yiyen, zayıf rakibinin filelerini havalandıramadı. Maça kötü başlayan millilerin Hakan Balta'yla bir topu direkten döndü. Elemelerde bütün gollerini 2. yarıda atan milliler beklenen dönüşü yapamadı. 4 maçta 4 puan kaybetti, şansını her biri final gibi geçecek 6 maça bıraktı.

00:00 - 16/10/2008 Perşembe
Güncelleme: 03:31 - 16/10/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Küresel kriz
Küresel kriz

Dünya Kupası elemeleri 5. grubunda 4. maçına çıkan Türkiye, Estonya deplasmanında 0-0 beraberlikle ayrılarak hiç hesapta olmayan bir puan kaybı yaşadı. Estonya, milli takımımız karşısında gruptaki ilk puanını alırken bizi de ateşe attı. 21'de Hakan Balta'nın vuruşu direkten döndü. 24'te bu kez Estonya tehlikeli geldi. Voskoboinikov Volkan'la karşı karşıya kaldı. Araya son anda İbrahim Kaş girdi. 39'da Halil kafayı vurdu, Estonya kalecisi gole izin vermedi. 42'de Oper, Volkan ile karşı karşıya kaldı, vuruşunda top az farkla dışarı gitti.


ŞANS KALEMİZİ KORUDU

55'te Estonya kalemize çok tehlikeli geldi. Barengrub'un kafa vuruşu Volkan'da kaldı. 59'da Sabri'nin sert şutunu kaleci güçlükle kornere çeldi. 69'da Halil çok sert vurdu kaleci çeldi. 78'de Hakan'ın ortasına Arda kafayı vurdu top autla sonuçlandı. 79'da Yusuf kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak çok kötü bir vuruş yaptı. 81'de yine Yusuf ile gole yaklaştık ama bundan da sonuç çıkmadı. 89'de Dmitrijev ceza sahası dışından vurdu top direkten dışarı çıktı. Kalan dakikalarda baskımız sonuç getirmeyince karşılaşma başladığı gibi golsüz sona erdi.


Andorra'dan sonra ilk puanları Türkiye'den

Dünya futbolunda yeri olmayan Estonya, Avrupa ve Dünya Kupası grup elemelerinde sahalarında oynadıkları maçlarda ikinci puanlarını Türkiye karşısında aldılar. EURO 2008 elemelerinde sahasındaki 5 maçı da kaybeden, tek galibiyetlerini yine küçük bir ülke olan Andorra karşısında 1-0'lık sonuçla alan Estonya, Dünya Kupası elemelerine de kötü başladı.


Futbolu bilmiyorlar!

Uğur Boral, maç sonrası 'Futbolu bilmeyenlerle oynamak zor' dedi. Uğur, “Kale önüne yığılarak çok çağdışı bir futbol oynadılar” diyerek Estonya'nın futbolunu eleştirdi. Servet ise, “Her seferinde yaptığımız gibi işi zora sokuyoruz” cümlesiyle özeleştiri yaptı.


Özgener: Top bizi sevmedi

Estonya beraberliğinin ardından açıklamalarda bulunan Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener “Top bizi sevmedi. Eğer erken bir gol bulsaydık maçı daha da farklı kazanabilirdik. İspanya maçlarının önemi şimdi daha da arttı” ifadesini kullandı. Sakatlıkların mazeret olamayacağını söyleyen Özgener, 'Avantajı kaybettik ama şansımız sürüyor' dedi.


Mevlüt sürprizi

Terim, Bosna Hersek maçından farklı olarak maça Halil Altıntop'la başladı. Karşılaşma golsüz devam edince Fatih Hoca bu kez Nuri'yi kenara aldı, Mevlüt'ü oyuna sokup, forveti ikiledi. Maça Almanya, İsveç, Norveç, Letonya ve Finlandiya gibi ülkelerden gelen Türk vatandaşları, kent merkezine Türk bayraklarıyla renk kattılar. Stattaki 1000 kadar Türk, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” yazılı pankart asarken, zaman zaman aynı biçimde sloganlar da attılar.



GELECEK PROGRAM
28 Mart 2009

Ermenistan-Estonya

Belçika-Bosna Hersek

İspanya-Türkiye


1 Nisan 2009

Estonya-Ermenistan

Bosna Hersek-Belçika

Türkiye-İspanya


16 yıl önce