logo
EDISYON:

Golcülerin sorunu bitiricilik

09:4612/03/2022, Cumartesi
G: 12/03/2022, Cumartesi
Yeni Şafak
Berisha Süper Lig'de sadece 3 gol atabildi.
Berisha Süper Lig'de sadece 3 gol atabildi.

Fenerbahçe’nin sezon başında büyük umutlarla kadrosuna kattığı Berisha ve Serdar Dursun beklentilerin uzağında kaldı. Bu ikiliye sakatlığı ve formsuzluğuyla Valencia da eklenince, sarı-lacivertliler, hücum hattından istediği verimi alamadı.

Fenerbahçe’nin bu sezon golcülerden yana yüzü gülmedi. Sarı-lacivertli takımın sezon başında büyük umutlarla kadrosuna kattığı forvetleri, gol yollarında etkili bir performans sergileyemiyor.

Serdar Dursun forma giydiği maçlarda 55 kez kaleye şut çekerken, 2’si penaltıdan olmak üzere 9 gol kaydetti. Bitiricilik oranı yüzde 16 olan Serdar Dursun, 6 kez de önemli gol pozisyonundan yararlanamadı. Maç başına 1.8 şut çekme oranıyla oynayan Serdar Dursun’un isabetli şut oranı ise 0.9 olarak kayıtlara geçti.

Fenerbahçe’nin diğer golcüsü Mergim Berisha ise ligde 17 maçta forma giyerken 31 şutta 3 kez gol sevinci yaşadı. Alman golcünün bitiricilik oranı yüzde 9.6 gibi oldukça düşük bir yüzdeye sahip. Berisha, maç başına 0.4 gibi oldukça düşük isabetli bir şut yüzdesine sahip bulunuyor. Berisha, yakaladığı 2 önemli gol pozisyonunda ise gol yapamadı.

Valencia da düştü

Ligde 19 maçta forma giyen Ekvadorlu golcü Enner Valencia, bu maçlarda kaleyi 38 kez yoklarken 4 kez fileleri havalandırdı. Maç başına 0.9 isabetli şut oranına sahip olan Valencia’nın bitiricilik oranı yüzde 10.5 oldu. Valencia, Süper Lig’de forma giydiği maçlarda 9 kez de önemli gol pozisyonundan yararlanamadı.

Fenerbahçe’nin golcüleri arasında en yüksek bitiricilik oranına sahip olan isim ise Serdar Dursun. Fenerbahçe’nin 3 golcüsü, geride kalan maçlarda 17 önemli gol pozisyonundan yararlanamadı.


#Fenerbahçe
#Serdar Dursun
#Mergim Berisha

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.