EDISYON:

Gana'ya elenen Nijerya'da taraftalar sahayı bastı: Futbolcuları kovaladı

Haber Merkezi
09:0330/03/2022, Çarşamba
G: 30/03/2022, Çarşamba
Yeni Şafak
Nijeryalı taraftarlar maçtan sonra sahaya girdi.
Nijeryalı taraftarlar maçtan sonra sahaya girdi.

2006, 2010 ve 2014 Dünya Kupası’nda boy gösteren Gana, 0-0 biten ilk maçın rövanşında Nijerya ile 1-1 berabere kalarak Dünya Kupası biletini aldı. Mücadelenin ardından 16 yıl sonra turnuvaya katılım hakkı elde edemeyen Nijerya'da, taraftarlar sahayı bastı ve futbolcuları kovaladı.

2022 Dünya Kupası Afrika Elemeleri 3. turunda Nijerya sahasında Gana'yı ağırladı. 0-0 biten ilk maçın rövanşında Nijerya ile 1-1 berabere kalan Gana, Dünya Kupası'na katılım hakkı elde etti.

Deplasman golüyle kazandı

Mücadelede konuk ekip 10. dakikada Thomas Partey'in attığı golle 1-0 öne geçti. 22. dakikada William Troost-Ekong, penaltıdan skoru eşitledi. Aynı zamanda bu gol maçın da son golü oldu ve karşılaşma 1-1 berabere sonuçlandı.

Gana, deplasman golü avantajıyla 2022 Dünya Kupası'na katılım hakkı elde ederken, Nijerya ise 2006'dan sonra ilk kez turnuvaya katılamayacak.

  • Taraftarlar sahayı bastı
  • Nijerya'nın turnuvaya veda etmesinin ardından taraftarlar, sahayı bastı. Skora kızan taraftarlar, saha içinde futbolcuları kovaladı.
İşte maçtan sonra yaşananlar;

#Nijerya
#Gana
#Dünya Kupası

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.