|

Fenerbahçe'nin 10 numara krizinin perde arkası

Sezon başı ve devre arası transfer döneminde 10 numara arayan ancak bu hedefini gerçekleştiremeyen Fenerbahçe yönetimi taraftarlarının tepkisiyle karşılaştı. Peki sarı lacivertlilerin bu transfer hedefini gerçekleştirememesinin arkasındaki sebep neydi? Yeni Şafak Spor Servisi konuyla ilgili çarpıcı detaylara ulaştı.

Yeni Şafak
16:26 - 30/01/2017 الإثنين
Güncelleme: 16:51 - 30/01/2017 الإثنين
Yeni Şafak
2004-2012 yılları arasında Fenerbahçe forması giyen Alex de Souza sarı lacivertlilerden ayrıldıktan sonra aranan 10 numara bir türlü bulunamadı.
2004-2012 yılları arasında Fenerbahçe forması giyen Alex de Souza sarı lacivertlilerden ayrıldıktan sonra aranan 10 numara bir türlü bulunamadı.

Fenerbahçe sezon başında yaşanan Pereira krizinin ardından takımın başına Advocaat'ı getirmişti. Transfer döneminin bitmesine kısa bir süre kala sadece Lens'i kadrosuna katabilen sarı lacivertliler 10 numara transferini de devre arasına bıraktı.



Herkes devre arasında takıma yeni bir 10 numara beklerken Ukrayna'dan Karavaiev geldi. Sezon sonuna kadar kiralanan futbolcu alternatif bir kanat oyuncusuydu. Yönetim, verdiği demeçlerle 10 numara alacaklarını söylese de aslında bu iş oldukça zordu. Bunun sebebi de Fenerbahçe'nin Finansal Fair Play kurulları tarafından izleniyor olması...



Sarı lacivertlilerin bütçesini sıkı denetim altına alan UEFA, kulübün transfer hamlelerini adeta baltaladı. Wan der Wiel ve Emenike'nin takımdan ayrılmak istememesi sebebiyle bütçeyi azaltamayan yönetimin de eli kolu bağlandı. Güney Amerika'da Arrascaeta, Rodriguinho ve Sebastian Blanco için temaslarda bulunan yönetim, sundukları kiralama teklifleri için ret cevabı aldı. Oyuncular için astronomik rakamlar ve birden fazla muhatapla karşılaşan sarı lacivertliler böylelikle bir transfer dönemini daha 10 numara transferini gerçekleştiremeden tamamlamak üzere.





Mehmet Ekici'ye Beşiktaş engeli


Trabzonspor'dan Mehmet Ekici için hamlede bulunan ve 2 milyon Euro teklif eden sarı lacivertlilere bu transfer de ise Beşiktaş rakip oldu. Siyah beyazlı kulüp rakibinin Ekici hamlesini Olcay Şahan'ı Trabzonspor'a göndererek engelledi.



Aziz Yıldırım bu transfer için 2 milyon eurodan fazla para ödenmeyeceğini açıklarken bunun arkasında da FFP krizinin yattığı ifade edildi. Sarı lacivertlilerin transfer harcaması anlamında bu rakamı geçemeyeceğinden Ekici ile ilgili teklifini de arttıramadığı belirtildi.



Yarın gece itibariyle sonlanacak devre arası transfer dönemi öncesi Fenerbahçe fırsat transferi yakalayamadığı sürece 10 numara transferini tekrar ertelemek zorunda kalmış olacak.





#Mehmet Ekici
#Fenerbahçe
#Aziz Yıldırım
٪d سنوات قبل