|

Devletin yanındayız temizlik sürecek

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, kulüp üzerinde yapılan FETÖ tartışmaları için görüşlerini açıkladı. Özbek, “ 15 Temmuz sonrası bu terör örgütüyle ilgili temizlik yapan tek kulübüz. Halen gizlenmiş tek tük üye olabilir. Onları da temizleyeceğiz. Her zaman devletin yanındayız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:29 - 3/04/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Dursun Özbek
Dursun Özbek
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Özbek, FETÖ ile bağlantıları nedeniyle, üyelikten ihraçları için genel kurula sevk edilen, ancak genel kurulun ihraçlarına onay vermediği, ardından yönetim kurulu kararıyla kulüple ilişkileri kesilen Hakan Şükür ve Arif Erdem üzerinden yaptığı açıklamada söz konusu terör örgütüne bakışlarını özetledi. Özbek, kulüp üzerinde FETÖ tartışması olmasının temel nedeninin, 15 Temmuz sonrası bu terör örgütüyle ilgili temizlik yapan tek kulübün kendileri olmasını vurguladı. Özbek, “Ağustos'ta FETÖ ile bağlantılı kulüp üyelerini disipline sevk ettik. Kesin ihraç için, yönetim kurulu karar aldı. Bunu yapan başka kulüp duymadım. Devlet düşmanı terör örgütüne karşı duruşumuz net. 7 tane üyeyi hemen disipline sevk ettik. Diğer kulüpler böyle bir karar aldı mı, almadı mı bilmiyorum. Niye yaptılar, yapmadılar demiyorum. Galatasaray bu temizliği yaptı. Demokrasinin ve devletin yanındayız” diye konuştu.

“Galatasaray, sportif başarısını saha içinde almıştır. FETÖ'nün payı yoktur. Galatasaray'ın değerleri vardır, bu değerlere bağlı hareket eder” diyen Özbek, bu konu hakkındaki açıklamalarını şöyle sürdürdü: “7 kişi için ihraç kararı vererek disipline gönderdik. Disiplin de kesin ihraç kararı verdi. Tüzük gereği bunu genel kurula onaylatmak gerekiyor. 5 kişi ihraç edildi. O iki futbolcu için hassasiyet oluştu. Kalan kişilerin arasında yönetime muhalifler ve yönetimi zora sokmak isteyen bir grup da vardı. Yönetimi nasıl zayıflatırız diye bunu yüzde yüz kullandılar. Galatasaray hiçbir zaman devlete karşı olan organizasyonların içinde olmaz. Yönetim kurulu da FETÖ bağlantılı üyelerini ihraç etmiştir. Kimse kalmamıştır. Gizlenmiş tek tük üye olabilir. Bunun çalışması içindeyiz. Galatasaray zerre kadar tereddüt etmeden bu kişilerden arınacaktır” ifadelerini kullandı.

AZİZ YILDIRIM'LA SEVE SEVE EL SIKIŞTIM

Özbek, 20 Mart'ta düzenlenen 2. Futbol Zirvesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uyarısıyla Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'la el sıkışmalarını da yorumladı. Özbek, “Aziz Bey ile seve seve tokalaştım. Galatasaray ile Fenerbahçe, Türkiye'nin en büyük iki kulübü. Kavga ederek bir yere varamayız. En çetin rekabet sahada olur. Kendi içimizde kavgalı olmamalıyız. Gerilimden yana değilim. Oradaki diziliş rastgeleydi. Zorakilik telaffuz etmemek lazım. Öyle olsa hiç katılmazdık" dedi.

Küçülmeye gitmeyeceğiz

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, “Büyük transfer yapmayacağız, küçüleceğiz diye bir şey yok. Türkiye'de bazı paralar çok yüksek ama Avrupa pazarında bu paralar küçük kalmakta. Avrupa'da mücadele edecek bir kadro kurmanız gerekiyor. Bence Türkiye'den ziyade, Türk takımlarının Avrupa'da kazandığı, kazanacağı başarılar çok daha önemli” diye konuştu.

Galatasaray'a küsülmez

Sarı-kırmızılı kulübün Başkanı Dursun Özbek, yönetim aleyhine yapılan tezahüratları değerlendirip, taraftarlara şu mesajı gönderdi: “Taraftarlarımızın son ana kadar sporcularımızı cesaretlendirmesi lazım. Bunun dışındakileri kabul etmiyorum. İyi günde taraftarım, kötü günde değilim olmaz. Galatasaray'a küsülmez" ifadelerini kullandı.

#Galatasaray
#FETÖ
#Dursun Özbek
7 yıl önce