|

Akbaba dümene geçiyor

Sezon başında büyük umutlarla transfer edilen ancak yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun süre formasından ayrı kalan Emre Akbaba, Fenerbahçe maçını gözüne kestirdi. Zor günlerinde sarı-kırmızılı taraftarların desteğini gören başarılı futbolcu, derbideki performasıyla borcunu ödemek istiyor

Umut Yılmaz
04:00 - 9/04/2019 Salı
Yeni Şafak
Emre Akbaba ve takım arkadaşlarının gol sevinci kameralara böyle yansıdı.
Emre Akbaba ve takım arkadaşlarının gol sevinci kameralara böyle yansıdı.

Galatasaray’ın orta saha oyuncu Emre Akbaba, Kadıköy deplasmanında, teknik hyetin en önemli kozu olacak. Sarı-kırmızılı taraftarların yoğun talebiyle sezon başında Alanyaspor’dan transfer edilen EmreAkbaba, Galatasaray’a olan vefa borcunu Kadıköy’de kazanarak ödemek istiyor. Taraftarlar, 26 yaşındaki oyuncuyu istedikten sonra yönetim hamle yapmış ve Emre’yi kadrosuna katmıştı. Sezona iyi başlayan nacak Erzurumspor karşısında sakatlanarak uzun süre sahalardan uzak kalan başarılı olurcu, bu süre zarfında da taraftarlardan destek görürken, sakatlık dönüşü kötü oynamasına rağmen teknik ekip tarafından da desteklendi. Sarı-kırmızılı kulübün bütün bu desteğini gören Emre, Kadıköy’de farkını ortaya koyarak camianın sevgisine cevap vermek istiyor. Emre Akbaba, 3-0 kazanılan Yeni Malatyaspor maçıyla kendini buldu. Maça ilk 11’de başlayan tecrübeli futbolcu, Belhanda ile merkez hatta iyi bir uyum sağladı ve kanat tarafına da sürekli destek oldu. Oyunda kaldığı süre boyunca 5 isabetli orta yapan Emre Akbaba, 5 şut pası atarken, savunma kısmında da takıma yardımcı olarak 3 şutu engelledi.

NAGATOMO SEFERBERLİĞİ

Öte yandan, Kadıköy deplasmanında Fenerbahçe karşısında uzun yıllar sonra kazanma planları yapan teknik heyet, Yuto Nagatomo için sağlık heyetine talimat verdi. Galatasaray’ın kadrosu içerisinde yer alan tek sakat oyuncusu Nagatomo’nun derbi maça yetiştirilmesi için seferberlik sürüyor. Teknik heyetin derbide ilk 11’de olmasa bile en kötü şartlarda kulübede görmek istediği Nagatomo, takım izinli olmasına rağmen, kondisyon açığını kapatmak için Florya’da tek başına çalışıyor. Galatasaray’da Luyindama ve Marcao, kart cezalısı oldukları için Kadıköy deplasmanına çıkamayacaklar.

Derbiye özel prim

Galatasaray’da Fenerbahçe derbisine özel otelde kamp geleneği bu maçta da devam edecek. Sarı-kırmızılar cumartesi günü yapılacak son taktik idmanından sonra 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne yakın bir otelde kamp yapacak. Maça 2 saat kala ise taraftarların takıma uğurlama yapması bekleniyor. Galatasaray yönetimi bu sezon ilk kez bir maça özel prim uygulamaya hazırlanıyor. Yönetim kurulu, teknik heyet ile yapacağı toplantı ile 20 senelik galibiyet özlemine son verilmesi için bu derbiye özel bir prim belirleyecek.

Diagne iddialı: Yine atacağım

Galatasaray, hafta sonu Yeni Malatyaspor’u 3-0 yendiği maçta 3 golü de atan Mbaye Diagne, Fenerbahçe derbisi öncesi iddialı konuştu. Gözünü Fenerbahçe ile oynanacak dev derbiye çeviren Senegalli oyuncu, Süper Lig’in ilk yarısında Kasımpaşa forması ile Ülker Stadyumu’nda Fenerbahçe’ye 2 gol atmıştı. Yine aynı başarıyı göstermek isteyen 27 yaşındaki golcü oyuncu, Fenerbahçe derbisinde gollerine devam edeceğini iddia ederek, “Daha önce attım, yine gol atacağım” diyerek derbi öncesi iddialı konuştu.

  • Savunmaya ayar yapılıyor
  • Galatasaray’da savunmada Marcao ve Luyindama’nın cezaları nedeniyle oynayamayacak olması teknik heyeti yeni arayışlara sürükledi. Teknik kadronun elinde Semih Kaya, Ahmet Çalık ve Ryan Donk bulunurken, daha önce stoper de oynayan Fernando’yu da oynatabileceği öğrenildi. Donk’u kesin olarak oynatacak olan teknik heyet yapılacak antrenmanlar sonrası kararını verecek. Sarı-kırmızılı takımın teknik heyetinin, Fenerbahçe derbisinde sağ bekte Linnes, sol bekte ise Nagatomo’ya görev vermesi bekleniyor.
  • Taraftar yeni rekor istiyor
  • Galatasaray’da geçtiğimiz sezon Fenerbahçe derbi öncesi Türk Telekom Stadı’nda yapılan son idmanı yaklaşık 40 bin kişi izleyerek, bir rekora imza atılmıştı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, Fenerbahçe maçı öncesi yeni bir rekor kırılması için hafta içi çalışma yapacakları ancak medyaya ve taraftara açık antrenmanın yapılıp yapılmaması için son kararı teknik heyetin vermesi bekleniyor.


#Emre Akbaba
#Galatasaray
5 yıl önce