|

Son dakika: 202 hakim ve savcı meslekten ihraç edildi!

Son dakika haberi olarak 202 hakim ve savcının meslekten ihraç edildiği bildirildi. Alınan son dakika bilgilerine göre, FETÖ soruşturması kapsamında 202 hakim ve savcının meslekten ihraç edildiği açıklandı. Meslekten ihraç edilen hakim ve savcılar listesini haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
21:47 - 17/03/2017 Cuma
Güncelleme: 21:58 - 17/03/2017 Cuma
Diğer
202 hakim ve savcı meslekten ihraç edildi
202 hakim ve savcı meslekten ihraç edildi

Son dakika 202 hakim ve savcı, FETÖ soruşturması kapsamında meslekten ihraç edildi. Meslekten ihraç edilen hakim ve savcıların listesini haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. FETÖ soruşturmasından son dakika gelişmeleri ve ihraç edilen hakim ve savcılar ile ilgili son gelişmeleri yenisafak.com'dan takip edebilirsiniz.



Ayrıntılar geliyor...



Galeri: Kamudan ihraç edilenlerin tam listesi Galeri: Bakanlıklardan ihraç edilenlerin listesi Galeri: İhraç edilenlerin tam listesi HSYK 2.Dairesi FETÖ/PDY ile bağlantısı tespit edilen 227 hakim ve savcıyı daha meslekten ihraç etti. Meslekten ihraç edilen hakim ve savcı sayısı toplam 3 bin 886 oldu. KOÇ: BYLOKÇU KALMADI Öte yandan Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Daire Başkanı Halil Koç, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) gizli haberleşme ağı "ByLock"u kullanan yaklaşık bin 770 hakim ve savcı tespit edildiğini belirterek, "Teşkilatımızda 'Bylock' kullanıcısı olup da işlem yapılmayan hiçbir hakim, savcı bulunmamaktadır. HSYK, bu konudaki farkındalığı yüksek bir kurum olarak görevini sürdürmektedir" dedi.4 BİN 100 HAKİM VE SAVCIYA İŞLEM Daha sonra yapılan çalışmalarla yine FETÖ'ye mensup kişilerle ilgili işlemlere devam edildiğini anlatan Koç, şunları kaydetti: "Yaklaşık 4 bin 100 civarında hakim savcı hakkında işlem yapılmış 3 bin 800 kişinin görevden ihraç kararı kesinleşmiş bulunmaktadır. Bütün teşkilatımızda bu örgütün haberleşme aracı olarak belirlenmiş olan Bylock kullandığı tespit edilen kişilerle ilgili işlem yapılmıştır. Bin 770 civarında yargı camiamızda Bylock kullanıcısı tespit edilmiştir. Şu ana kadar HSYK olarak hepsi hakkında işlem yapılmıştır. Maalesef basında bazen yanlış haberler çıkıyor. Teşkilatımızda Bylock kullanıcısı olup da işlem yapılmayan hiçbir hakim savcı bulunmamaktadır. HSYK bu konuda farkındalığı yüksek bir kurum olarak görevini sürdürmektedir."

#Hakim ve savcılar
#ihraç
#meslekten ihraç edilenler
#Son dakika haberleri
#FETÖ soruşturması
7 yıl önce