|

Siirt merkezli 7 ilde FETÖ operasyonu haberi: 11 gözaltı

Siirt merkezli 7 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yapılan eş zamanlı operasyonda 11 kişi gözaltına yakalandı.

Yeni Şafak
17:46 - 15/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 14:50 - 15/10/2016 Cumartesi
IHA

Siirt merkezli 7 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yapılan eş zamanlı operasyonda 11 kişi gözaltına yakalandı.



Siirt Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce FETÖ/PDY terör örgütüyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında; firari olarak aranmakta olup yerleri tespit edilen şüpheli şahısların adreslerinde adli makamlardan alınan arama kararlarına istinaden, eş zamanlı olarak Siirt Merkezli toplam 7 ilde operasyon düzenlendi. Aralarında bir emniyet müdürü, bir emniyet amiri, bir polis memuru, 3 sağlık çalışanı, 4 öğretmen ve bir özel yurt müdürünün bulunduğu toplam 11 kişi yakalanarak gözaltına alındı" denildi.



FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında NATO'da görevli subayların da bulunduğu 18 kişi tutuklandı.



Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan çeşitli rütbelerden NATO'da görevli askerler, Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görevli askerler, Gazi Üniversitesi eski yöneticileri, askeri ataşeler ve askeri tabipler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.



Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarına ifade veren şüphelilerden 9'u, adli kontrol şartıyla serbest bırakılma, 18'i ise tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliklerine sevk edildi.



Sulh ceza hakimliklerince sorgulanan şüphelilerden NATO'da görevli subaylar Serkan Kızıltepe, Fatih Alatepe, Erdal Urcan, Mehmet Karabulut'un da aralarında bulunduğu 18 kişi tutuklandı. 9 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.



#FETÖ
#Siirt
#gözaltı
8 yıl önce