|

Hizmetlerin devamı için evet

Anıtkabir’deki Atatürk’ün mozale taşının çıkarıldığı köy olması nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi başta olmak üzere senelerce statüko partilerinin hamasetle oy istediği ve istismar ettiği Çağşak Köyünün sakinleri, hizmetlerin devamı için Evet diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 08:52 - 10/04/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Mustafa ve Hürü Toprak çifti 16 Nisan’da ‘Evet’ diyeceklerini söyledi.
Mustafa ve Hürü Toprak çifti 16 Nisan’da ‘Evet’ diyeceklerini söyledi.

Yeni Şafak TVNET ekibi olarak Osmaniye’nin merkez ilçesine bağlı Çağşak köyünü ziyaret ettik. Anadolu insanının misafirperverliğiyle bizi karşılayan Çağşaklılar, evlerinde misafir etti, hem günlük yaşamlarını hem de referandum hakkındaki düşüncelerini anlattı. Sıcak bir ortamda ağırlayan köylüler bizleri karşılarında görünce şaşkınlıklarını gizleyemediler. Cumhuriyet tarihinde önemli bir yeri olan Çağşak’ın 16 Nisan’a bakışı şöyle:

KOALİSYONLA BİRLİKTE SORUNLAR DA BİTTİ

Koalisyon dönemlerinden çok çektiklerini kaydeden Adnan Toprak, AK Parti döneminde yapılanları da hatırlatarak, “Sağlık ve eğitimde daha önceki durumlar malum. Artık her alanda düzelme var” dedi ve 16 Nisan’da ‘Evet’ diyeceğini söyledi. Türkiye genelinde yüzde 55-60 arasında ‘Evet’ oyu beklediğini ifade eden Toprak, “Cumhurbaşkanımızı dinliyorum. Halkın meselelerini halka anlatıyor. MHP’nin de hükümetin yanında olmasından memnuniyet duyuyorum” dedi.

3 GÜN SIRADA BEKLERDİK ŞİMDİ DOKTOR AYAĞIMIZA GELİYOR

Yine yapılan hizmetlere işaret eden Hatice Toprak da, “Okul, sağlık yönünden olan hizmetler için ‘Evet’ diyorum. Sağlık yönünden biz çok zorlandık. En az 3 gün sırada bekliyorduk ilacımızı alabilmek için ama şimdi doktor ayağımıza geliyor” ifadelerini kullandı.


HİZMETLERİN
DEVAMI İÇİN ‘EVET’

Mustafa ve Hürü Toprak da 16 Nisan’da ‘Evet’ diyeceklerini kaydetti. MHP’nin verdiği destekten memnuniyet duyduğunu dile getiren Mustafa Toprak, “Bu destekle ‘Evet’ oyu yüzde 70’e ulaşır diye ümit ediyorum” dedi.

BAŞÖRTÜSÜ ZULÜMLERİ

Hürü Toprak da, başörtülülerine yapılan zulmü hatırlatarak, “Artık öyle şeyler kalmadı. Ayrıca eğitim alanında yenilikler yapıldı. Çocuklara kitapları dahi veriliyor. Bu hizmetlerin devam etmesi için ‘Evet’ diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

YÜZDE 80 ‘EVET’ BEKLİYORUZ

Köyün muhtarı Burhan Kaya ise, “Memleketin geleceği için ‘Evet’ diyeceğim” ifadelerini kullandı. MHP lideri Bahçeli’nin hükümetle ortak hareket etmesinden memnuniyet duyduğunu dile getiren Kaya, “Sayın Devlet Bahçeli ile gurur duyuyorum. Cumhurbaşkanımızı ve hükümetimizi yalnız bırakmadığı için teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Kaya, Çağşak köyünden yüzde 80›e yakın ‘Evet’ beklediğini ifade etti. Köylülerin bir de sorununu aktaran Kaya, “Yolumuz yapıldı ama köyümüzün çıkışı yok. Asfaltımız bir yıl önce yapıldı. Ama sıkıntımız şu: Köyümüzün girişi var çıkışı yok. Çıkmak için komşu köyünü kullanmak zorunda kalıyoruz. Yukarıdan gelirsek de 5 kilometreyi buluyor bu yol. Köyümüzde de kalp hastası, kanser hastası var. Eğer bir giriş-çıkış yaparlarsa çok memnun olacağız” dedi.

TEK ADAMLIK YOK

Evinde bize kahve ikram eden Ahmet Yalman ile de referandum hakkında sohbet etme imkanı bulduk. 16 Nisan’da ‘Evet’ diyeceğini belirten Yalman, referandumun ülkenin geleceği için önemine dikkati çekti. Tek adamlık söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Yalman, seçim olan bir sistemde tek adamlığın söz konusu olmayacağını dile getirerek, “5 senede bir seçim olacak. Eğer millet memnun olmazsa değiştirebilir. Ve sadece 2 dönem Cumhurbaşkanı olabilecek. Burada tek adamlık yok, aksine demokrasi var” diye konuştu.

#Anayasa referandumu
#16 Nisan 2017
7 yıl önce