|

16 Nisan hesap günü olacak

Yeni Şafak, seçim ekipleri İstanbul Bağcılar’da 16 Nisan'da yapılacak referandum öncesi halkın görüşlerini sordu. Mevcut sistemle ülkenin çok vakit kaybettiğini belirten vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile ülkenin kalkınacağına inanıyor. Tesisat ustası Okan Yaş, Türkiye’ye karşı ırkçı tavır takınan Avrupa’ya sandıkta cevap vereceklerini söylüyor.

Yeni Şafak
04:00 - 15/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 07:13 - 15/03/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
16 Nisan hesap günü olacak
16 Nisan hesap günü olacak

Yeni Şafak ve TvNet ekibi referandum araçlarıyla Türkiye'nin nabzını tutmaya devam ediyor. Seçimlere yaklaşık 1 aylık süre kalmışken vatandaşlar da tercihlerini netleştiriyor. Bu seferki durağımız İstanbul'da, Bağcılarlı vatandaşlara referandumu konuştuk. 18 yaşında seçilme değişikliğini desteklediğini söyleyen Kadir Kılıç isimli vatandaş "Bu ülkede gençler 16 yaşında şehit oluyorsa milletvekili de olabilir" dedi.



16 NİSAN'DA HESAPLAŞMA


Burhan Taşkın: Benim hanımım İstanbul Üniversitesi'nde hemşire olarak çalışıyordu. Dönemin Rektörü Kemal Alemdaroğlu eşimin başörtüsünü çıkarttırdı. Bu yasak nedeniyle günlerce gözyaşı döktü. Bone takarak çalışmak durumunda kaldı. Şimdi elhamdülillah başörtüsü serbest. Ne oldu? Kıyamet mi koptu? Ülke mi çöktü? Herkes inancı gereği özgürce hareket edebiliyor. Vesayetçi zihniyet bize çok işkence etti. Hep acılarımızın hesabını soracağımız günü bekledik. Ve o gün geldi. 16 Nisan'da vesayetçilerle hesaplaşacağız. Hiçbir zulüm ebedi olmaz. 16 Nisan'da da sözde elitlerin, vesayetçilerin halk üzerindeki zulmünü 'Evet' diyerek bitireceğiz.



HİZMET İÇİN 'EVET'


Mustafa Can:

Yol için, köprüler için, hastaneler için, okullar için, yatırımların artması için evet diyorum. Biz çocukluğumuzda bu hizmetleri göremedik. Torunlarımızın görmesi için evet. Bakın bizim 2023 ve 2071 hedeflerimiz var. Bu hedeflere ulaşabilmemiz için istikrarlı bir yönetim şart.



Enver Ofoğlu

, Koalisyon dönemlerinin ne faydasını gördük. Yukarıdakiler iktidar kavgası yaparken tüm mağduriyeti biz yaşadık. Gariban halk yaşadı. Hayır diyeyim de bu sistemin bu halkı daha fazla mağdur etmesini mi destekleyeyim. İşte ben bunlara 'Hayır' dediğim için sandıkta 'Evet' diyeceğim.



GÖRÜNEN KÖY KILAVUZ İSTEMEZ


Tesisat ustası Okan Yaş

: Ülkenin son 15 yılda nerden nereye geldiği ortada. Görünen köy kılavuz istemez. Yeni sistemle daha da iyiye gideceğini düşünüyorum. Özellikle Avrupa'nın tutumu son derece rahatsız edici. Türkiye ve İslam düşmanı Avrupa'nın Hayır cephesinde yer almasına şaşırmadık ama sandıkta evet diyerek gereken cevabı vereceğiz.







Mühür bende yetki bende


Sami Erukçu:

Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ülkemizin daha da gelişeceğini düşünüyorum. Siyasi kavgalardan bıktık. Milletin ekmeğini kazanma derdi var. Siyasilerin çıkar derdine düşmesini istemiyoruz. Biri tek başına iktidara gelsin. Bir görelim. Güzel hizmet ederse 5 yıl sonra yine oy veririm. Yok eğer hizmet etmezse bir daha da oy vermem. Mühür bende, yetki bende.





Cumhurbaşkanlığı daha faydalı


Emekli Mevlüt Kumru:

Türkiye'mizin daha iyi olması için evet diyorum. Torunlarımızın, evlatlarımızın daha iyi bir ülkede yaşaması için Cumhurbaşkanlığı sistemini destekliyorum. Çünkü biz Parlamenter sistemin bir faydası görmedik. Yeni sistemin da faydalı olacağına inandığım için Evet diyeceğim.



Erdoğan'a güveniyoruz


Yeni Şafak seçim aracını ziyaret eden Tülay Şahin, “Tek vatan, tek devlet, tek millet, tek bayrak ülküsünü desteklediğimiz için evet diyoruz. Cumhurbaşkanımıza güveniyoruz. Hayır diyenlere baktığımızda 'Evet' demenin önemini daha iyi görüyoruz” diye konuştu. Kübra Duran, “Avrupa'nın Hayır'ı desteklemesi bile o saftayer almamak için geçerli sebeplerden biri. Cumhurbaşkanlığı sistemi de bu ülke için faydalı olacağı için karşı çıkıyorlar” yorumunda bulundu. Halime Çölbay ise, “Sadece Avrupa değil, PKK, FETÖ gibi terör örgütleri de Hayır diyor. Ülkemizin bölünmesini hedefleyenlerin çıkarlarına hizmet etmeyiz. Bu yüzden 'Evet' diyorum” dedi.



'Evet' oylarıyla sıkıntılar bitecek


Yeni Şafak, Siirt'te halk oylaması öncesi halkın nabzını yokladı. 16 Nisan'da yapılacak olan referanduma kilitlenen Siirtliler, kentte huzur ve refah istiyor. Siirt merkezine doğru ilerlerken yol üzerindeki pek çok duvarda "Memleket için evet" "Geleceğimiz için evet" yazıları görülüyor. Vatandaşlardan Hüseyin Surgu referandum sonrası için umutlu.





OYUNLARI BOZACAĞIZ


Ayhan Kılıç:

Ülkemiz üzerinde oynanan ciddi oyunlar var gerek Avrupa gerekse Amerika tarafından. İşte bu oyunu halkımız referandumda bozacak diye düşünüyorum. Çünkü bizi 90 yıl boyunca kıyafetle, şapkayla, dinle uğraştırdılar. Bu 18 madde basit değil. Bu maddeler o 90 yıllık geri kalmışlığın merhemidir, telafisidir.



EVET'LE SIKINTILAR BİTECEK


Tahir Yurtkulu:

Referandumda evet diyeceğiz. İnşallah sandıktan da evet çıkacak. Çünkü bu sıkıntılıların sonunun gelmesi lazım. Bazı şeyleri gözümüzle gördüğümüz için artık uyanmamız gerek. Evet diyelim ki bu sıkıntılar da bitsin.



TEK BAŞLILIK DAHA İYİ


Kadri Sıllı:

“Çift başlılıktansa tek başın olması daha iyi. Çünkü muhaliflerle iş yürümüyor. Devlete, hükümete yardımcı olmuyorlar. Devletten de beklentimiz var. İş, aş istiyoruz. Barajlar başlatılsın, hayvancılık, arıcılık desteklensin.



Parti değil ülke meselesi


Yeni Şafak ve TvNet seçim ekiplerinin bugünkü durağı Kırıkkale oldu. 16 Nisan'a parti olarak değil memleket meselesi olarak baktıklarını belirten Kırıkkaleliler, “Yeni bir Türkiye için 'Evet” diyor.





Mahmut Aşıkkutlu:

Yeni bir Türkiye için, anayasa değişikliğini destekliyorum. Koalisyon dönemlerinden çok çektik. Artık istikrarın süreceğine inanıyorum.





Nuri Sevimli:

16 Nisan'a parti olarak değil, ülkenin menfaati olarak bakıyorum. Bu yüzden 'Evet' diyorum.





Lokman Bozer:

Meseleye ülke meselesi olarak bakıyoruz. Her şeyden önce ülkemiz diyoruz. Güzel bir Türkiye istiyorsak, her şey için varız biz. Bunu parti olarak görmüyoruz. Avrupa'nın tutumu ırkçı, fasişt bir tutum. Bunları tasvip etmiyoruz. Türk vatandaşı olarak bunlara karşıyım” ifadelerini kullandı.





Emre Dündar:

Evet vermemek akıllı bir iş değil bence. Şuan Avrupa'nın yaptığı şirkin engellemeleri Hilalle haçlı savaşı oluyor. Yeni Türkiye için önem taşıyan bir tarih. 18 yaşındaki bir kişiye seçme hakkı veriliyorsa seçilme hakkı da verilmeli.



Akif Polat:

“Oyum kesinlikle evet. Bu mesele parti meselesi değil. Türkiye için herkesin evet demesi lazım. 18 yaş, gençlerin önünün açılması açısından kesinlikle önemli” değerlendirmesini yaptı.







#16 Nisan
#Anayasa referandumu
#Cumhurbaşkanlığı sistemi
#Yenişafak
#TvNet
7 yıl önce