|

Samsun’da FETÖ’den tutuklama sayısı 726’ya çıktı-Samsun haber

Samsun'da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) darbe soruşturması kapsamında 726 kamu personeli tutuklandı, bin 637 kişi ise memuriyetten çıkarıldı.

Yeni Şafak
18:23 - 13/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 18:39 - 13/02/2017 Pazartesi
IHA
Samsun’da FETÖ’den tutuklama sayısı 726’ya çıktı
Samsun’da FETÖ’den tutuklama sayısı 726’ya çıktı

Samsun'da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) darbe soruşturması kapsamında 726 kamu personeli tutuklandı, bin 637 kişi ise memuriyetten çıkarıldı.



Samsun Valiliği, FETÖ/PDY darbe soruşturması güncel raporunu açıkladı. Rapora göre, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Samsun'da kamu kurumlarında görevden alınan ve tutuklananlar hakkında bilgi verildi. Samsun'da FETÖ üyesi oldukları iddia edilen toplam 2 bin 147 personel gözaltına alındı. Gözaltına alınanların bin 120'si adli kontrole tabi tutulurken, 524 personel görevden uzaklaştırıldı, 277'si ise serbest bırakıldı. Memuriyetten çıkarılanların sayısı ise bin 637'ye ulaştı. Verilere göre, aralarında vali yardımcıları ve kaymakamların da bulunduğu toplam 726 kişi tutuklandı. 24 kişinin işlemi ise devam ediyor.



FETÖ'nün "Samsun iş adamları imamları"na yönelik operasyon

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında daha önce adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ve terör örgütünün "Samsun iş adamları imamları" oldukları öne sürülen 3 zanlı tekrar gözaltına alındı. Terör örgütünün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddia edilen zanlılar sevk edildikleri mahkemece adli kontrol tedbirlerinin devamına karar verilerek serbest bırakıldı.



Samsun Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Samsun ve Trabzon'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.



Operasyonda, daha önce mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ve FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları tespit edilen zanlılar İ.Y. (35), M.A.I. (33) ve Ö.A. (36) gözaltına alındı.



FETÖ'nün "Samsun iş adamları imamları" olduğu iddia edilen zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.



Şüpheliler, savcılıktaki ifadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol tedbirlerinin devamına karar verilerek serbest bırakıldı.




#FETÖ
#Samsun
#tutuklama
8 yıl önce