|

Babamın yerini kimse dolduramıyor

Yetimler Günü nedeniyle, 11 ülkeden İstanbul’a gelen 33 yetim, yaşam mücadelelerini ve hayallerini anlattı. “Babamın yerini kimse dolduramıyor” diyen çocuklar pilot, mimar ve doktor olmak istiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/07/2015 Friday
Güncelleme: 10:26 - 3/07/2015 Friday
Yeni Şafak

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) Ramazan ayının 15. gününü 'Yetimler Günü' olarak ilan etmesinin ardından, dünyanın değişik ülkelerinden gelen yetim çocukları Türkiye'de misafir ediliyor. Bu yıl da dünyanın 11 ayrı ülkesinden 33 yetim çocuk İstanbul'a geldi. En büyük kayıpla daha çocukken tanışan yetimler, baba özlemlerini, yaşadıklarını ve hayallerini anlattı.



Pilot olmak istiyorum


Pakistanlı Malik Muhammad Usman, 10 yaşında. Babasını elektrik çarpması sonucu kaybeden Usman bakacak kimsesi olmadığı için yetimhane de kaldığını söyledi. En çok resim yapmaktan hoşlandığını anlatan Usman, “İnsanlara ve İslam ümmetine faydalı olmak için pilot olmayı istiyorum" diye konuştu. İş kazası sonucu babasını kaybeden Lübnanlı İmad Muhammed Hasan, henüz 12 yaşında. “Babamın sıcaklığını çok özlüyorum. Babam işten her gelişinde bana sarılır ve benimle konuşurdu. Onun yerini kimse dolduramıyor" diyen Hasan, büyüyünce mimar olmak istediğini anlattı.



Yetimleri sahiplenin


Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bugünkü Cuma hutbesini yetimlere ayırdı. Türkiye genelinde tüm camilerde okutulacak olan hutbede, “Yetimlere, sahipsiz olmadıklarını hissettirin" denilecek. “İyilik sadece bir fakirin elini üç beş kuruş para sıkıştırmak değildir" mesajlarının da yer alacağı hutbede, “İyilik, yalnıza arkadaş, yorguna dayanak, garibe sığınak, muhtaca imdat olmaktır. Hiçbir çocuk sokakta kalmasın, hiçbir yetim, mülteci himayesiz ve aç kalmasın diye koşturmaktır iyilik. Gelin bu Ramazan ve her zaman, tüm muhacir kardeşlerimizle, mazlumlarla iftarımızı paylaşalım. Kim, Müslümanlar arasında bir yetimi sahiplenirse, Allah onu mutlaka cennete koyacaktır" denilecek.


#Pakistanlı Malik Muhammad
#Yetimler Günü
#Ramazan
9 years ago