|

Portekiz Fransa maç özeti izle! Euro 2016 finali özet!

EURO 2016 finali Portekiz Fransa maçı izlemek için haberimize bakınız. Avrupa'nın en iyisi dün akşam oynanan maç ile belli oldu. Turnuvanın en iyisi olan en çok gol atan ve gol kralı çıkaran Fransa şampiyonluğu uzatmalarda Portekiz verdi. Fransa Portekiz maçı özet görüntüleri ve şampiyonluğu getiren golü haberimizde sizlere sunuyoruz. İşte Portugal - France maç özeti...

Yeni Şafak
12:28 - 11/07/2016 Pazartesi
Diğer
MAÇ ÖZETİ

- Portekiz Fransa maç özeti izlemek için haberimize bakınız. Fransa'da Euro 2016 turnuvasının finali Fransa Portekiz oldu. Maçın 7.dakikasında sakatlanın Cristiano Ronaldo göz yaşları içinde sahayı terketti. Müthiş bir heyecanın yaşandığı dev maçın detayları haberimizde.

Portekiz Fransa maç özeti

izlemek için haberimizdeki bağlantıya tıklayınız.



Portekiz Fransa maç özeti izle:




Eder "Kesinlikle bu kupayı hak ettik"


EURO 2016'da finalde ev sahibi Fransa'yı uzatmalarda 109.dakikada Eder'in attığı gol ile 1-0 yenen Portekiz kupasını aldı.


2004 yılında kendi evinde düzenlediği turnuvanın finalinde Yunanistan'a 1-0 mağlup olan Portekiz, 12 yıl sonra bu kez başka bir ev sahibi olan Fransa'yı mağlup ederek tarihinin en büyük başarısına imza atarak ilk Avrupa Şampiyonası kupasını kazandı.


Turnuva boyunca oynadığı 7 maçın sadece 1 tanesinde 90 dakikada galip ayrılan Portekiz diğer tüm karşılaşmalarını berabere bitirmişti. Bu durum sebebi ile eleştirilen ve final oynamayı hak etmedi denilen Portekiz finalde Fransayı yenerek kupayı kazanmasının ardından galibiyet golünü atan Eder "Bu maçı kazandığımız için çok mutluyum. Bu golü ben attığım için ayrı mutlu oldum. Kesinlikle bu kupayı hak ettik" dedi.


Maçın adamı seçilen Pepe ise "Bu maçı kazandığımız için çok mutluyum. Bu maçı kazanmak için çok çalıştık. Biz göçmen insanların ülkesiyiz ama bir bütünüz. Ronaldo'nun eksikliğini sahada hissettirmemek için elimizden gelen her şeyi yaptık. Halkımızı mutlu etmemiz çok önemliydi, bunu sağladığımız için çok mutluyuz. Bugün burada tarih yazdık ve umarım bu başarı devam eder" şeklinde konuştu.



EURO 2016 finalinde Portekiz, turnuvanın ev sahibi ekibi Fransa'yı uzatmalarda attığı gol ile 1-0 yendi. Portekiz bu sonuç ile tarihinde ilk defa Avrupa Şampiyonu oldu. Portekiz'i Avrupa'nın en büyüğü yapan golü 109. dakikada Eder attı. Fransa bu sonuç ile tarihinde 3'üncü kez oynadığı Avrupa Şampiyonası finalini ilk kez kaybetti.





CRİSTİANO RONALDO GÖZYAŞLARI İÇİNDE SAHAYI TERK ETTİ


EURO 2016 finalinde, oyunun henüz hemen başında 8. dakikada Fransız futbolcu Payet'in müdahalesiyle yerde kalan Ronaldo, 7 dakika sonra gözyaşları içinde kendisini yere bıraktı. Yaklaşık 5 dakika boyunca 3 Portekizli doktor tarafından tedavi edilen yıldız isim tekrar sahaya döndü. Ancak Ronaldo dizinde ki problem devam etti ve karşılaşmanın 25. dakikasında gözyaşları içinde ve stadyumdaki tüm taraftarların alkışları ile yerini Beşiktaşlı Quaresma'ya bıraktı.



EN GENÇ OYUNCU RENATO SANCHES OLDU


EURO 2016 finalinde ilk 11'de sahaya çıkan Portekizli Renato Sanches, şampiyona tarihinde finalde forma giyen en genç oyuncu oldu.Portekiz formasıyla sahaya ilk 11'de çıkan Renato Sanches, yıldız oyuncu Ronaldo'ya ait olan bir rekoru kırarak yeni rekorun sahibi oldu. 18 yaş 326 günlük olan Renato Sanches, Avrupa Şampiyonası tarihinde finalde forma giyen en genç oyuncu oldu. Önceki rekorun sahibi Cristiano Ronaldo, 19 yaş 150 günlükken EURO 2004 finalinde Yunanistan'a karşı forma giymişti.






EURO 2016 final karşılaşmasının istatistikleri şu şekilde:


STAT:

Stade de France


HAKEM:

Mark Clattenburg,Simon Beck,Jake Collin (İngiltere)


TEKNİK DİREKTÖR:

Fernando Santos


PORTEKİZ:

Rui Patricio, Cedric, Pepe, Fonte, Guerreiro, Renato Sanches (78.dk Eder), Adrien (66.dk Joao Moutinho), William, Joao Mario, Nani, Ronaldo (25.dk Quaresma)



TEKNİK DİREKTÖR:

Didier Deschamps


FRANSA:

Lloris, Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra, Pogba, Matuidi, Sissoko(109.dk Anthony Martial) , Griezmann, Payet (58.dk Kingsley Coman ),Giroud (78.dk Andre Gignac)


SARI KARTLAR:

34.dk Cedric Soares, 62.dk Joao Mario, 98.dk William Carvalho,120.dk Rui Patricio (Portekiz), 80.dk Samuel Umtiti. 97.dk Matuidi,107.dk Koscielny,115.dk P aul Pogba (Fransa)


GOLLER:

109.dk Eder (Portekiz)



Paris'te Euro 2016 final heyecanı böyle yaşandı


Euro 2016 finalinde Fransa'yı uzatmalarda 1-0 ile geçen Portekiz, Avrupa şampiyonu oldu. Nefes kesen maçı yaklaşık 100 bin taraftarlar, Paris Eyfel Kulesi önünde kurulan taraftar alanında takip etti. Zorlu karşılaşmayı uzatma dakikalarında Eder'in attığı gol ile 1-0 kazanan Portekiz, Avrupa Şampiyonu oldu. Eyfel Kulesi önünde kurulan alanda maçı takip eden yaklaşık 100 bin taraftar, büyük bir heyecanla karşılaşmayı takip etti. Maç sonrası Portekizli taraftarlar büyük bir coşku yaşarken, Fransızlar'da ise hayal kırıklığı vardı. Eyfel Kulesi'ndeki bazı Fransız taraftarlar gözyaşlarına hakim olamazken, futbolseverler uzun süre alandan ayrılmadı. Portekizlilerin sevinci ise görülmeye değerdi. Tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonu olan Portekiz'i destekleyen taraftarlar, sabahın ilk ışıklarına kadar Paris sokaklarında kupayı kutladı.



EURO 2016 finali Portekiz Fransa maçı izlemek için haberimize bakınız. Avrupa'nın en iyisi dün akşam oynanan maç ile belli oldu. Turnuvanın en iyisi olan en çok gol atan ve gol kralı çıkaran Fransa şampiyonluğu uzatmalarda Portekiz verdi. Fransa Portekiz maçı özet görüntüleri ve şampiyonluğu getiren golü haberimizde sizlere sunuyoruz. Portugal - France maç özeti...





#EURO 2016
#Portekiz
#Almanya
#Portekiz Fransa maç özeti
8 yıl önce