|

Bakan Osman Aşkın Bak müjdeyi açıkladı: Gençlere ücretsiz GNS mi verilecek?

Müzekart uygulaması vatandaşların ülkemizin tarihi ve kültürel zenginliğinden yararlanabilmesi adına muhteşem bir hizmet olmakta. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 18-25 yaş arasındaki tüm gençlere ücretsiz "Müzekart GNS" verileceğini açıkladı. Peki ücretsiz Müzekart başvurusu nasıl yapılır? İşte, Müzekart GNS başvuru ekranı ve şartları.

11:46 - 28/08/2023 понедельник
Güncelleme: 11:46 - 28/08/2023 понедельник
Yeni Şafak
Müzekart GNS nedir, başvurusu nasıl yapılır?
Müzekart GNS nedir, başvurusu nasıl yapılır?

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 18-25 yaş arasındaki tüm gençlere ücretsiz "Müzekart GNS" verileceğini açıkladı. Bakan Bak'ın Twitter'dan yaptığı açıklama şöyle: "Gençler, Müzekart GNS bu yıl da ücretsiz olarak hizmetinizde! Genç Ne Sever Platformumuzla gönlünüzden geçenleri gerçekleştirmeye devam ediyoruz."

Müzekart GNS nedir?

Müzekart GNS; 18-25 yaş arasındaki tüm gençlerimize “
Genç Ne Sever
” platformu tarafından hediye edilen, 300’den fazla müze ve ören yerini 13 Temmuz – 13 Ekim tarihleri arasında ziyaret edebilme imkanı sağlayan dijital bir karttır.

Ücretsiz Müzekart GNS nasıl, nereden alınır?

Müzekart GNS başvuruları
https://www.muzekartgns.com/
adresinden yapılabiliyor. Kayıt formunu doğru ve eksiksiz şekilde doldurunuz.
Telefonuna indireceğin “Türkiye’nin Müzeleri” uygulaması üzerinden sisteme giriş yaparak karekod alanından
Müzekart GNS
'ni kontrol et!

Müze gişe girişinde bluetooth bağlantısını açarak barkod oluştur tarihi ve kültürü keşfetmenin keyfini yaşamaya başla!

Genç Ne Sever nedir?

“Genç Ne Sever” platformu, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilmiş ve gençlerin sevdiği her şeyi gençlere vermeyi hedefleyen; kültür, sanat, spor, seyahat imkanlarının tamamını sunan ve gençlerin sosyalleşmelerine destek olmak amacı güden bir platformdur.

Müzekart ile en çok nereler ziyaret ediliyor?

Türkiye'nin farklı müze ve ören yerlerinde kullanılabilen Müzekart kullanım verileri açıklandı. 2022 yılında 2 milyon 930 bin 653 satış gerçekleşen Müzekart ile son 7 ay içinde en yoğun ziyaret edilen 5 tarihi yer belirlendi.

  1. Nevşehir Göreme Ören Yeri, 528 bin 30 kişiyle listede yer alırken, Göreme Açıkhava Müzesi antik manastır yaşamının izlerini taşıyan kaya kiliseleriyle dikkat çekiyor.
  2. Galata Kulesi, 749 bin 950 kişiyle ilgi görürken, Bizans İmparatorluğu ile ittifak hâlinde kurulan Ceneviz kolonisi ve gözetleme kulesi olarak da bilinen Galata Kulesi tarihle buluşuyor.
  3. Denizli Hierapolis (Pamukkale), 1 milyon 149 bin 843 ziyaretçiyle dikkat çekerken, Roma ve Bizans dönemlerine tanıklık eden bu antik kent ve termal suları ziyaretçileri ağırlıyor.
  4. İzmir Efes Ören Yeri ise 1 milyon 151 bin 511 ziyaretçiyle beğeni kazanıyor. Antik Efes kenti, tarih boyunca farklı uygarlıkların izlerini taşıyan bir arkeolojik hazinedir.
  5. Konya Mevlâna Müzesi, 1 milyon 664 bin 437 kişiyle ilgi görerek listedeki yerini alıyor. Bu müze, Mevlâna Celaleddin Rumi'nin hayatını ve eserlerini yansıtan bir mekân olarak hizmet veriyor.
#Müzekart
#GNS giriş
#Genç Ne Sever
10 месяцев назад