|

Muş’ta 7 terörist yakalandı - Muş haberleri

Muş Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan huzur uygulamasında Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY), PKK ve DEAŞ örgütü üyesi 7 şahıs yakalandı.

Yeni Şafak
21:04 - 8/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 21:09 - 8/03/2017 Çarşamba
IHA
Muş’ta 7 terörist yakalandı
Muş’ta 7 terörist yakalandı

Muş Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan huzur uygulamasında Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY), PKK ve DEAŞ örgütü üyesi 7 terörist yakalandı. Muş Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından huzur uygulamaları kapsamında il genelinde çalışmalar yapıldığı belirtildi. Uygulamalarda 4 bin 159 GBT'sinin ve 13 bin 923 aracın kontrolünün yapıldığının belirtildiği açıklamada, "2 aranan şahıs ile yasadışı yollardan ülkemize girdiği tespit edilen 84 Afganistan, 32 Pakistan ve 2 Bangladeş uyruklu olmak üzere toplam 118 yabancı uyruklu şahıs yakalanmıştır. Ayrıca yapılan diğer çalışmalarda ise, 2 FETÖ/PDY terör örgütü üyesi, 3 PKK terör örgütü üyesi ve 2 DEAŞ terör örgütü üyesi şahıs yakalanmıştır. İlimizde her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı kesintisiz mücadelemiz sürdürülecektir" denildi.



Diyarbakır ve Bingöl'deki terör operasyonları -Güvenlik güçlerinin, Diyarbakır ve Bingöl kırsallarında terör örgütü PKK'ya yönelik devam eden operasyonlarında 6 terörist etkisiz hale getirildi. Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, Diyarbakır'ın Lice ve Bingöl'ün Genç ilçeleri kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan operasyon sürüyor. Teröristleri yakalamak ve etkisiz hale getirmek, bölücü terör örgütü tarafından kullanılan sığınakları tespit ve imha etmek için başlatılan müşterek operasyonda 6 örgüt mensubu etkisiz hale getirildi.



Operasyon kapsamındaki arama tarama çalışmalarında, 6 kalaşnikof piyade tüfeği ile bunlara ait 11 şarjör, 120 fişek, 2 M-16 piyade tüfeği, biksi makineli tüfek, kanas keskin nişancı tüfeği, av tüfeği, 3 tabanca ile buna ait 2 şarjör, 10 fişek, 7 el bombası, 20 kilogram amonyum nitrat, 431 kilogram esrar, bombalı saldırı eylemlerinde kullanılmak üzere gasbedilmiş ve sahte plakalı takılmış araç ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi. Ayrıca teröristlerce döşenen 3 el yapımı patlayıcı ile bombalı saldırı gerçekleştirmek için hazırlanan araç, güvenlik güçlerince imha edildi.



#Muş
#terörist
#Terör operasyonu
#FETÖ
#PKK
#PYD
#DEAŞ
8 yıl önce