|

MEB'de 1980 personel açığa alındı! Açığa alınan öğretmenler listesi

MEB'de 1980 personel açığa alındığı gelen son dakika haberleri arasında. Açığa alınan öğretmenlerin listesini merak edenler haberimizden detaylı bilgileri görebilirler. FETÖ soruşturması kapsamında aralarında öğretmenlerin de bulunduğu bin 980 personel açığa alındı. İşte detaylar.

Yeni Şafak
18:20 - 21/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 18:41 - 21/12/2016 Çarşamba
Diğer
MEB'de 1980 personel

in daha

açığa alındı

ğı bildirildi. Açığa alınan öğretmenlerin listesini görmek isteyenler haberimizden açıklamaları inceleyebilirler. MEB'de aralarında öğretmenlerin de bulunduğu bin 980 personel hakkında, FETÖ terör örgütüyle irtibatlı oldukları gerekçesiyle görevden uzaklaştırma tedbiri alındı.



Bakanlıkta, "görevde bulunmasında sakınca görülmesi nedeniyle" uzaklaştırma tedbiri uygulanan personel hakkında inceleme ve araştırma çalışmaları devam ediyor.



MEB açığa alınan öğretmenlerin listesi henüz açıklanmadı. Açığa alınan personel listesi MEB tarafından açıklandığında haberimizden ulaşabilirsiniz.






FETÖ'den daha önceki soruşturmalarda da binlerce personel açığa alınmıştı


3 bin 932 personel açığa alındı


FETÖ'nün darbe girişimi sonrası kamu, kurum ve kuruluşunda yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul'da 3 bin 932 Milli Eğitim Bakanlığı personeli açığa alındı.



Milli Eğitim Bakanlığında (MEB), darbe girişiminin ardından FETÖ ile irtibatlı özel öğretim kurumları ve okullar ile barınma merkezlerinin yanı sıra merkez ve taşra teşkilatında görev yapan kamu personeline yönelik çalışmalar sürüyor.



FETÖ soruşturması kapsamında, MEB'den İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gelen listede, İstanbul'da çalışan 2 bin 961 personel bulunuyor.



İstanbul Valiliğince açığa alınanlardan oluşan listede ise 952 kişi yer alırken, atamayla İstanbul'dan çeşitli illere giden 36, illerden İstanbul'a gelen 55 personel de görevinden uzaklaştırıldı.



Böylece İstanbul'da öğretmen, idareci ve memur olmak üzere MEB'e bağlı 3 bin 932 personel açığa alındı. Bunların çoğunluğunu öğretmenler oluşturuyor.



Bu arada, açığa alınan personelin çoğunun, Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çerçevesinde kapatılan Aktif-Sen'e üye oldukları tespit edildi.



FETÖ'ye üyelik, iltisakı veya örgütle irtibatı olanlara ilişkin çalışmalar kapsamında açığa almaların devam edeceği öğrenildi.



  1. 286 kurum kapatıldı
  2. Kararname kapsamında İstanbul'da 168 özel okul, 94 özel yurt, 15 özel etüt eğitim merkezi ve 9 özel muhtelif kurs olmak üzere 286 kurum kapatıldı.
  3. Kapatılan özel ilköğretim ve özel ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerin devlet okullarına nakilleri, 2015-2016 eğitim öğretim yılı ile sınırlı olmak üzere 30 Eylül'e kadar yapılacak.

MEB'de 2 bin 400 öğretmen açığa alındı

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalar kapsamında MEB'de 2 bin 400 öğretmen açığa alındı.



Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalar kapsamında 2 bin 400 öğretmen görevinden uzaklaştırıldı.



MEB'de FETÖ soruşturmaları kapsamındaki çalışmalar sürüyor.



Bakanlık tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında 2 bin 400 öğretmen açığa alındı.



#MEB
#Açığa alınan öğretmenler listesi
#FETÖ soruşturması
#Açığa alınan personel
8 yıl önce