|

Malatya’da 34 öğretmen açığa alındı haberi

Malatya Valiliği OHAL Bürosu, 34 öğretmenin açığa alındığını bildirdi. Malatya Valiliğinden yapılan açıklamaları haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
17:19 - 24/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 17:50 - 24/12/2016 Cumartesi
IHA

Malatya Valiliği OHAL Bürosu, 34 öğretmenin açığa alındığını bildirdi.



Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada FETÖ/PYD soruşturması kapsamında yürütülen operasyonlar hakkında bilgi verildi. Açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından aralarında daha önce açığa alınıp göreve iade edilen öğretmenlerin de bulunduğu 34 öğretmenin tekrar açığa alındığı bilgisi paylaşıldı.



Ayrıca Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca da Akçadağ İlçe Tarım Müdürlüğünde görevli, 1 mühendis 1 şoför olmak üzere 2 personelin görevlerinden uzaklaştırıldığı belirtildi.



Malatya'dan güncel haberler


Malatya'daki FETÖ/PDY operasyonu


Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 2 komiser yardımcısı tutuklandı.



Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alınan 2 komiser yardımcısının emniyetteki işlemleri tamamlandı.



Adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Silahlı saldırı güvenlik kamerasına yansıdı.



Silahlı saldırı güvenlik kamerasına yansıdı


Malatya'da bir kişinin öldüğü, bir kişinin de yaralandığı silahlı saldırıda, kar maskeli saldırganların silahlarıyla kafeye giriş ve çıkışları güvenlik kamerasına yansıdı.



Abdullah Gül Parkı'ndaki bir kafeteryada geçen Salı günü yaşanan silahlı saldırıya ilişkin görüntüler iş yerine ait güvenlik kamerasınca kaydedildi.



Kar maskeli 2 kişinin kafeteryaya girişlerinin kayıt altına alındığı görüntülerde, saldırganların kısa süre sonra kafeteryadan silah sıkarak çıktıkları görülüyor.



Güvenlik kamerasını inceleyen Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, ilk etapta olayla ilgili 2 kişiyi gözaltına aldı.



Soruşturmayı derinleştiren ekipler, Battalgazi ilçesi Bahçelievler Mahallesi'nde bir bağevine operasyon düzenledi. Burada da 6 kişiyi yakalayan ekipler, zanlıların ifadeleri doğrultusunda Yeşilyurt ilçesi Konak Mahallesi'nde dağlık araziye gizlenmiş marka makineli tüfek ile bir tabanca ele geçirdi.



Daha sonra olayla ilgili olduğu gerekçesiyle 2 kişinin yakalanmasıyla gözaltı sayısı 10'a yükseldi. Zanlılardan 6'sı emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.



#Malatya
#FETÖ
#FETÖ/PYD soruşturması
#Öğretmen
#açığa alma
8 yıl önce