|

Türk dünyasından 100 akademisyen katıldı

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen "Uluslararası Tatarların Tarihi Mirası Konferansı"na, Türk dünyasından yaklaşık 100 akademisyen ve tarihçi katıldı.

Aa
00:00 - 10/10/2013 Perşembe
Güncelleme: 09:06 - 10/10/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Türk dünyasından 100 akademisyen katıldı
Türk dünyasından 100 akademisyen katıldı

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Romanya'nın Babeş Bolyai Üniversitesi Türkoloji ve Orta Asya Araştırmaları Enstitüsü tarafından ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Uluslararası 3. Tatarların Tarihi Mirası Konferansı" düzenlendi.

Dünyanın önemli bir parçasını oluşturan Kıpçak Bozkırı coğrafyasının tarih, halk kültürü, dil, edebiyat, arkeoloji ve nümizmatik mirasının, araştırmalarla bilim dünyasının dikkatine sunulmasının amaçlandığı konferansın ilk bölümüne, Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal, Romanya Babeş Balyai Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tasin Gemil, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kırımlı, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamil Veli Nerimanoğlu ve Rusya Bilimler Akademisi Şarkiyat Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elfina Sibgatullina katıldı.

11 yıl önce