|

Şems kaybolur ve hesaplaşma başlar

AYSA Prodüksiyon tarafından sahneye koyulan “Şems!.. Unutma!..” 21 Kasım'da CKM'de

00:00 - 11/11/2011 Cuma
Güncelleme: 21:33 - 10/11/2011 Perşembe
Yeni Şafak
Şems kaybolur ve hesaplaşma başlar
Şems kaybolur ve hesaplaşma başlar

CEF Tiyatro ve AYSA Prodüksiyon tarafından sahneye konan “Şems!.. Unutma!..”; 21 Kasım Pazartesi akşamı saat 20:30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. Yetkin Dikiciler, Teoman Kumbaracıbaşı, Beste Bereket, Jehan Barbur gibi başarılı isimlerin rol aldığı “Şems!.. Unutma!..”; Şems'in kaybolmasının ardından, altı kişinin hesaplaşmasını ele alıyor.

İslam düşüncesinin en ciddi ve en üretken düşünürlerinden biri olan Mevlana Celaleddin-i Rumi ile ruh ikizi Şems'in hikâyesini, onlar yokken yaşananlara odaklanarak anlatan “Şems!.. Unutma!..”, örtbas edilerek unutturulmak istenenleri tartışan sıradışı bir oyun. 13. Yüzyıl Konya'sında bir gece, Mevlana'nın evine konuk gelen bir hikâyecinin, o evdeki bütün düzeni nasıl değiştirdiğini sahneye taşıyan oyun kadrosu ile de dikkatleri çekiyor.

Özen Yula'nın yazıp yönettiği “Şems!.. Unutma!..”nın koreografisini Cihan Yöntem üstleniyor. Müziklerini Jehan Barbur ile Cenk Erdoğan'ın hazırladığı oyunda, Mert Önal canlı perküsyon performansı sergiliyor. Utku Demirkaya, Orçun Okurgan, Melis Baykal, Ece Gözmen'in dansçı olarak yer aldığı oyunda; ışık tasarımı Yakup Çartık, sahne tasarımı, kostümler Başak Özdoğan ve Fatoş Öztürk imzasını taşırken, ebru çalışmaları Bora Özpeker ve Nur Gökalp Özpeker tarafından yapılıyor.



13 yıl önce